Swedbank samlokaliserar i Grand Central

Swedbank samlokaliserar flera olika funktioner till Grand Central Sundbyberg och hyr cirka 16 500 kvadrat­meter av Fabege.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-10-28 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Swedbank hyr i Grand Central.
Bild: Fabege


Det gröna hyresavtalet är på tio år och inflyttning beräknas ske i slutet av 2018. I och med avtalet är hela kontorsdelen av byggnaden fullt uthyrd.

Grand Central Sundbyberg kommer tillsammans med Swedbanks befintliga lokaler på Landsvägen 40 utgöra bankens huvudkontor.

– Vi är glada över att vi har kunnat erbjuda Swedbank precis den lösning de önskar. Här får banken närhet till sin andra huvudkontorsbyggnad, ett svårslaget kollektivtrafikläge och fullt ut möjlighet att sätta sin prägel på ett modernt kontorshus som redan i grunden har en stark identitet, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef affärsutveckling på Fabege.

Grand Central Sundbyberg kommer att uppfylla kraven för Breeam nivå Very Good. Det innebär bland annat att det kommer finnas cykelparkering och omklädningsrum, laddstolpar för elbilar i huset samt sedumtak för att minska påverkan på stadens dagvattensystem.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration