"Det är en unik lokal"

Tidigare inhyste lokalerna på sjunde våningen på Stormgatan i Malmö Sveriges första badmintonklubb. I dag är de rymliga lokalerna hem för Forsen. – I och med flytten har vi fått en bra plattform för vår kommande tillväxt i en spännande del av Malmö där mycket kommer att ske i framtiden, säger Anders Brieditis, KAM/projektledare på Forsen.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-10-27 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Forsens lokal i Malmö präglas av den unika takhöjden och ljusinsläppet.
Bild: Peter Erlandsson


Det var efter samgåendet mellan Forsen Projekt och Byggfast som Forsen i Malmö hade behov av att hitta en ny, gemensam lokal. Lokalsökningsprocessen inleddes under våren 2015 när man tog kontakt med ett antal fastighetsägare. Sökområdet låg mellan centralstationen och Triangeln, och det var till slut den tidigare badmintonhallen med åtta meter i tak som föll Forsen mest i smaken.

– Den unika takhöjden ger stor rymd och ett fint ljusinsläpp. Här har vi kunnat skapa ett öppet kontor med arbetsplatser, matplats och lounge på gemensam yta, säger Anders Brieditis.

Lokalen omfattar 460 kvadratmeter och togs över i maj 2016 efter ett omfattande renoveringsarbete.

– Vi ville ha ett lugnt och välkomnande kontor med en skandinavisk känsla. Här är möblerat både för arbetsplatser och för spontana möten och samtal, säger Anders Brieditis.
Artikelbild

Anders Brieditis.
Bild: ForsenDe är tolv personer som arbetar på kontoret just nu, men kontoret rymmer upp till 30 anställda.

För att hitta rätt kontor ställde Forsen ett antal krav som skulle uppfyllas. En av de viktigaste aspekterna i kravspecifikationen var läget – att det skulle vara kommunikationsnära. De ville också ha möjligheten att själva vara med och påverka utformning och interiör för att kunna skapa ett luftigt kontor som passade deras verksamhet. Under lokalsökningens gång fick man in ett antal möjligheter som utvärderades, och successivt minskade antalet alternativ.

Vilka externa konsulter använde ni och varför?


– Relier var det företag som kom med det bästa alternativet för oss. De letade brett och gav uppslag från flera mindre fastighetsägare. Sedan fick vi mycket bra hjälp av Magnus Rydstern som arkitekt och Efva Hultin med inredningen, säger Anders Brieditis.

Vad avgjorde till slut att det blev lokalen det blev?


– Det var helheten. Det är en unik lokal med mycket bra läge till rätt hyra, tillsammans med en lyhörd och dynamisk fastighetsägare i form av AB Lomma Tegelfabrik.

Vilka misstag gjorde ni i processen?


– Med facit i hand skulle vi ha tagit kontakt med Relier tidigare, de hjälpte oss på ett utomordentligt sätt och gick på bredden genom marknaden.

När det gäller interiören var det viktigt för Forsen i Malmö med ljusa och öppna lokaler. Det skulle också finnas bra tillgång till telefon- och mötesrum för att kunna variera efter medarbetarnas behov. Under processens gång diskuterades en aktivitetsbaserad lösning, men personalen föredrog i slutändan egna platser.

– I och med flytten har vi fått en bra plattform för vår kommande tillväxt i en spännande del av Malmö där mycket kommer att ske i framtiden, säger Anders Brieditis.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration