Forsman & Bodenfors till Frihamnen

Under våren 2017 inleddes konkretiseringen av utvecklingen av Magasin 113 som en del av Frihamnsområdets mest centrala punkt.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-10-18 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Forsman & Bodenfors planerar att etablera sig i Magasin 113.
Bild: MVRDV och BSK Arkitekter


Sedan tidigare har Älvstranden Utveckling tecknat avsiktsförklaring med Kulturförvaltningen för Göteborgs Konsthalls etablering och nu planerar även den Göteborgsbaserade reklambyrån Forsman & Bodenfors att etablera sig i byggnaden.

Älvstranden Utveckling utvecklar Magasin 113 tillsammans med arkitektkontoren MVRDV och BSK. Arbetet innebär att ta fram en strategi för den fortsatta utvecklingen av Magasin 113 samt gestaltning och projektering av delar av byggnaden, som delvis ska vara färdigställd till 2020.

– Magasin 113 kan bli det fantastiska hem vi letat efter för att kunna samla alla våra 250 medarbetare i Göteborg. Och vi hoppas också kunna vara delaktiga i skapandet av en helt ny, och annorlunda, del av centrum, säger Hans Andersson, som leder projektet på Forsman & Bodenfors.

– Att Magasin 113 får nytt innehåll genom två stora kreativa aktörer känns som en viktig del i vårt arbete att utveckla Frihamnen till en attraktiv innerstadsmiljö, säger Lena Andersson, vd för Älvstranden Utveckling.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration