"Naturligt att använda professionella rådgivare"

När det var dags att hitta ny lokal var det viktigt för Preventic Group med en bra arbetsmiljö i ett kommunikationsnära läge. – En stor anledning till att vi valde just Sundsvåningen var attraktionskraften för oss som arbetsgivare, säger Lukas Fryklund, vd för Preventic Group.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-11-08 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Preventic Group flyttade in på Knutpunkten 1 i maj förra året.
Bild: Michael Tannus och Lykke Sjödin


Preventic Group, som är en koncern med verksamhet inom vägassistans och specialförsäkring, påbörjade i början av 2016 sitt sökande efter en ny lokal. Bakgrunden var att bolaget hade expanderat kraftigt, och snabbt vuxit ur sina gamla lokaler på Södra Storgatan i Helsingborg.

– När vi fick information om att det fanns lediga kontorslokaler i den nya delen av Knutpunkten blev vi genast mycket intresserade. Lokalen är strategiskt viktig med anledning av de goda kommunikationsmöjligheterna, de bra planerade ytorna som vi själva kunde påverka och inte minst arbetsmiljön för våra anställda, säger Lukas Fryklund.

Vilka hos er var involverade?


– Från det att vi bestämde oss för att teckna avtalet om de nya lokalerna har jag och en av våra duktiga medarbetare planerat och utformat lokalen med ergonomi och effektivitet i fokus.
Artikelbild

Lukas Fryklund.
Bild: Preventic Group


Utformningen av de nya ytorna, inredningen och planlösningen gjordes tillsammans med Landén Krantz Arkitekter.

– Under cirka tio månader arbetade vi månad för månad gemensamt med fastighetsägaren och vårt eget team för att göra ytorna så bra som möjligt på alla sätt. Möblerna levererades av Senab Interiör, säger Lukas Fryklund.

Just att man hade utomstående experter med i processen tror han bidrog till att flyttprocessen löpte smärtfritt.

– Vi använder rådgivare i alla delar av vår dagliga verksamhet och det var därför naturligt att använda professionella rådgivare även när vi skulle byta lokal.

Vilka aspekter vad viktigast i kravspecifikationen?


– Att hitta en lokal som skapar en bra arbetsplats för våra anställda som tillbringar en större del av sin vakna tid på arbetsplatsen, säger Lukas Fryklund.

Hur viktig var hyran?


– Kostnadsaspekten är alltid viktig, men lika viktigt är det att ställa kostnaden i relation till vad lokalen tillför i friska, motiverade och effektiva medarbetare.

Vid flytten ville Preventic Group gärna stanna kvar i Helsingborg och Öresundregionen, där de ser goda möjligheter att växa som koncern.

– Att valet föll på Sundsvåningen i nya Knutpunkten var helt enkelt för att den var rätt för oss och för att fastighetsägaren Wihlborgs på ett pragmatiskt, lösningsorienterat och kundvänligt sätt hjälpte oss mycket, samtidigt som de lät oss själva göra många av valen som var viktiga för oss.

– Wihlborgs har vi haft en relation med under många år och en bättre fastighetsägare blir svår att hitta. De har gjort sitt absolut yttersta för att vi skulle få det precis som vi ville ha det, säger Lukas Fryklund.

Vad avgjorde till slut ert lokalval?


– En stor anledning till att vi valde just Sundsvåningen var attraktionskraften för oss som arbetsgivare. Personalen som vi vill attrahera är unga, drivna och lojala personer som ställer krav på sin arbetsmiljö.
Artikelbild


Bild: Michael Tannus och Lykke Sjödin


Inflyttning skedde i maj 2016. När det gäller utformningen av arbetsmiljön lades stor vikt vid att skapa en lugn tillvaro. Enligt Lukas Fryklund går de 440 kvadratmeter stora lokalerna i klassisk nordisk stil med högt i tak och stora ytor. Här finns öppna sociala ytor som skapar ett mobilt kontorslandskap för såväl medarbetarna som för företagets samarbetspartners. Dessutom har man en takterrass på 65 kvadratmeter.

– Vi har både fasta arbetsplatser och mobila stationer. Eftersom vi har allt i molnet kan våra medarbetare sitta var de vill – oavsett om de är på kontoret, hemma eller ute och reser, säger han.

Med Sundsvåningen menar han att de har fått nya möjligheter att växa som företag.

– Vi fortsätter nu vårt långsiktiga arbete och vår expansion för att utvecklas tillsammans med medarbetare och partners.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration