ÅF växer på Grafiska vägen

Skanska hyr ut 2 360 kvadratmeter till ÅF i den pågående nybyggnationen av Tändstickan 3 på Grafiska vägen i Göteborg. Kontorshuset omfattar totalt 12 500 kvadratmeter.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-08-31 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

ÅF utökar sin verksamhet i Skanskas kvarter på Grafiska vägen.
Bild: Skanska


Inflyttning sker under januari 2019 i samband med att byggnationen färdigställs. Skanska har också hyrt ut cirka 500 kvadratmeter till Besida som öppnar restaurang i byggnadens entréplan under januari 2019.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda ÅF ytterligare yta i kvarteret, en unik lösning i och med våra tre olika etapper och kontorshus. Med de här två uthyrningarna är nu våra tre kontorshus fullt utvecklade, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastig­heter Göteborg.

ÅF etablerade sitt kontor i kvarteret redan 2011 och har sedan dess expanderat och mer än fördubblat sina ytor till cirka 17 500 kvadratmeter. Tändstickan 3 är den tredje etappen av Tändstickan, som också omfattar det så kallade ÅF-huset och Tändstickan 2.

– ÅF har mer än fördubblat sin verksamhet i Göteborg sedan 2012. Detta ställer höga krav på flexibilitet i våra kontorslokaler. Att vi kan utöka vår yta i samma kvarter ser vi som en stor fördel. Tändstickan är ett kvarter under utveckling som är mycket spännande att vara en del av, säger Carl-Olof Alknert, Director Real Estate & Facility på ÅF.

Tändstickan 3 blir elva våningar högt och sedan tidigare är Försäkringskassan klar hyresgäst i huset.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration