Länsförsäkringar Blekinge - funkishus i en modern stil

I augusti 2016 invigdes Länsförsäkringar Blekinges nya huvudkontor i Karlshamn. Under planeringsarbetet var kundnytta och tillgänglighet i fokus. Jens Listerö, vd, svarar på frågor om det nya kontoret.

Skriven av Redaktionen 2017-10-04 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Se nomineringen till Sveriges Snyggaste Kontor för Länsförsäkringar Blekinge

Har ni några bra exempel på den smarta planeringen till ert kontor?

Vi invigde vårt nya huvudkontor i Karlshamn i augusti 2016. Vi har haft kundnytta och tillgänglighet i fokus när kontoret planerades. Anders Törnqvist Arkitektbyrå AB har skapat ett fantastiskt kontor där alla kunder känner sig välkomnade i ljusa och stilrena lokaler. En grundtanke är att kunderna ska slippa behöva ta sig så långt in i vårt 2 400 kvm stora kontor i fyra plan. Därför är privatmottagning placerat direkt vid entrén, därefter företagsavdelning följt av skadeavdelning och längst upp finns administrationen.

Hur reagerar besökare när de ser ert kontor för första gången?

Whao – vad fint det är! Istället för att bygga vidare på befintlig struktur tog vi ett nytt grepp som innebar att vi skapade en ny vinterträdgård över bilplatser och valv mitt i huset. Denna ljusa vinterträdgård med växtväggar och plats för konst är kärnan i kontoret. Den utstrålar ljus, hälsa, sundhet, skönhet och inspirerar till kreativitet för såväl personal som för kunder. En image för företaget. Huvudkommunikationen är förlagd hit för att rörelsen i huset skall bli något mer än en transport. Vinterträdgården har ett rikt innehåll med mötesplatser, lounge, sociala ytor och personalrum. Denna miljön används till bland annat kundevent, personalevent, möten och alternativ arbetsplats för att få variation och ny miljö.

Artikelbild

Vad gillar ni bäst med ert kontor?

Vinterträdgården har blivit ett favorittillhåll för både personal och kunder – här sker många olika slags möten varje dag!

Finns det några kopplingar mellan kontorsmiljön och er företagsfilosofi?

Öppenhet och tillgänglighet genomsyrar både vårt nya kontor och vår värdegrund!

Artikelbild

Vad är du personligen mest stolt över på kontoret?

Vi har ett antal kreativa lösningar på möblemang från en lokal möbeltillverkare. Dessa är specialbyggda för vårt kontor och ger verkligen en unik prägel till hela kontoret. Möblerna är gjorda i 50-talsanda. Hela huset är ett gammalt funkishus som numera är ett modernt och yteffektivt funkishus där gamla, typiska funkisdetaljer, bevarats och lyfts fram.

Vad är de största skillnaderna mellan ert nuvarande kontor och det ni hade tidigare?

Även om flytten inte var särskilt lång – bara några meter faktiskt då det nya kontoret ligger vägg-i-vägg med vårt gamla kontor – så har det verkligen varit ett lyft för vårt företag. Vi hamnade på Karlshamns absolut bästa läge utmed gågatan i centrum. Tillgänglighet är mycket viktigt för oss. Förra kontoret var en utmaning för kunder med nedsatt rörelseförmåga. Att skapa god tillgänglighet har därför varit centralt för oss när det nya kontoret skapades. Vi har nu välkomnande lokaler för alla – oavsett rörelseförmåga.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration