Newsec hyr ut till Trafikverket i Gullbergsvass

Newsec har på uppdrag av Alecta tecknat ett sexårigt avtal med Trafikverket i kvarteret Kopparn i Gullbergsvass.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-06-06 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Trafikverket kommer att hyra drygt 12 600 kvadratmeter.
Bild: Newsec


Från och med den första juli 2018 hyr myndigheten in sig på drygt 12 600 kvadratmeter.

– Trafikverket efterfrågade en modern och miljöklassad fastighet med närhet till centralstationen, som sam­tidigt skulle kunna erbjuda en effektiv och flexibel lösning för sitt nya regionkontor i Göteborg. Vi är väldigt glada att ha kunnat tillgodose samtliga dessa behov i kvarteret Kopparn. Med sitt centrala läge ligger fastigheten strategiskt helt rätt på både kort och lång sikt, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec.

Alecta köpte fastigheten 2011 och Newsec har varit dess förvaltare sedan start. Tack vare kontraktet med Trafikverket är fastigheten nu fullt uthyrd.

– Kvarteret Kopparn ligger mitt i det blivande centralenområdet som genomgår en omfattande om- och nybyggnation de närmaste åren. Trafikverket kommer sannolikt att vara med om en spännande utveckling och vi tror att deras närvaro kan bidra positivt till de förändringar som nu sker, säger Roddy Carlsson, affärsansvarig på Newsec Asset Management.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration