Så hittade RSM sina nya lokaler

Efter några års sökande efter ny lokal hittade revisionsbyrån RSM slutligen sin plats på Bohusgatan i Göteborg. – Det har blivit väldigt bra, till och med bättre än vi trodde innan vi flyttade in, säger Daniel Ljungberg, managing partner på RSM.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-06-27 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kontoret är uppdelat i cellkontor, men man har varit noga med att också skapa olika typer av sociala ytor.
Bild: Christian Johansson


RSM har funnits sedan 1950-talet och är en revisionsbyrå som erbjuder tjänster inom skatt och redovisning. Sökandet efter ny lokal började för cirka tre år sedan när deras dåvarande hyresvärd Wallenstam erbjöd dem att flytta till Kopparhuset på Avenyn i Göteborg - de satt tidigare i byggnaden mitt emot där man haft sitt kontor sedan 1960-talet. Wallenstam erbjöd sig också att bygga om de befintliga lokalerna.

– De var väldigt behjälpliga, men vi sökte specifikt efter ett enplanskontor, vilket de inte kunde erbjuda. Därför inledde vi ett större sökande, och tog hjälp av Tenant & Partner i lokalsökningsprocessen, säger Daniel Ljungberg.

Vad var viktigt, förutom att kontoret skulle vara i ett plan?


– Vi ville ha ett centralt läge som var lättillgängligt både med bil och med kollektivtrafik, och där det kunde erbjudas ändamålsenliga lokaler för vår typ av verksamhet.

Vilka hos er var inblandade i lokalsökningsprocessen?


– Vi var en arbetsgrupp på fyra personer där bland annat jag ingick. Men även resten av personalen var involverad och fick se de olika alternativen och vara med och diskutera för- och nackdelar, säger Daniel Ljungberg.

Till slut hittade de sitt nuvarande kontor hos Vasakronan på Bohusgatan i Göteborg. Inflyttning skedde i augusti förra året.
Artikelbild

Daniel Ljungberg.
Bild: RSM


– Vi var lite negativa till en början eftersom det inte är riktigt så centralt som vi önskat, men det blev otroligt bra till slut. Vi fick vara med och utforma kontoret mycket själva och hade med en inredningsarkitekt redan i upphandlingsprocessen. Det har blivit väldigt bra, till och med bättre än vi trodde innan vi flyttade in.

Det nya kontoret är 1 240 kvadratmeter stort och är indelat i kontorsceller i två storlekar. De flesta är för en person, men det finns också en del där det sitter två personer, i de fall där det passar. Totalt är de 50 personer som jobbar på kontoret.

– Flera fastighetsägare har under processen föreslagit en aktivitetsbaserad lösning för vårt kontor, men vi kom fram till att cellkontor var det som passade bäst, säger Daniel Ljungberg.

För att ändå se till att kollegorna möts finns dock en rad sociala rum där man bland annat hittar shuffle­board, gym och ett massagerum.

– Det är viktigt med sociala ytor så att man inte bara sitter på sina egna kontor, av den anledningen har vi exempelvis inte besöksstolar på rummen. Det här blir en slags kompromiss till att vi inte har aktivitetsbaserat, och vi har också projektrum där man kan arbeta tillsammans, säger Daniel Ljungberg.
Artikelbild


Bild: Christian Johansson


Boka rum i framtiden


Han berättar att man på sikt kommer att växa ytterligare, och då dels kommer att använda vissa rum, som i dag är överflödiga, till kontor, men också att man kan tänka sig någon slags hybridlösning.

– Vi arbetar mycket digitalt och kan egentligen sitta var som helst, så vi tänker oss att man i framtiden kan boka rum i stället för att ha sitt eget kontor. Många är ändå ute på fältet, det är inte ofta som alla är här samtidigt.

När det gäller inredningen passade man på att byta ut en hel del av möblerna. Men eftersom miljöaspekten är viktig för RSM använde de sig av Rekomo, före detta Bafab, som kunde erbjuda begagnade möbler som gjorts i ordning.

– De ser ut som nya, och det känns väldigt bra ur en miljösynpunkt. Samtidigt kunde vi få likadana möbler till hela kontoret, avslutar Daniel Ljungberg.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration