Försäkringskassan till Skanskas Tändstickan

Under hösten 2018 flyttar Försäkrings­kassan in i nya kontorslokaler i Skanskas kvarteret Tändstickan i Almedal precis vid E6:an.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2018-01-12 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Skanskas Tändstickan.
Bild: Skanska


Uthyrningen omfattar 8 500 kvadratmeter.

– Vi är väldigt glada att få välkomna Försäkringskassan till kvarteret Tändstickan. I och med den här uthyrningen är cirka 70 procent av huset uthyrt och vi ser en fortsatt stor efterfrågan på kontorslokaler i kvarteret. Nu fortsätter utvecklingen av den blandstad som växer fram i området, säger Erik Hultsbo, uthyrare på Skanska Fastigheter Göteborg.

Försäkringskassan väljer att samlokalisera ett antal kontorsetableringar i Göteborg i och med de nya lokalerna.

– Ett modernt kontorshus med tydlig miljöprofil var viktigt för oss i valet av nya lokaler. Försäkringskassan inför samtidigt ett aktivitetsbaserat arbetssätt, vilket de nya lokalerna stödjer på ett mycket bra sätt. Vi får moderna, flexibla lokaler som är hållbara över tid, säger Gunnar Pettersson, fastighetschef på Försäkringskassan.

Kontorshuset är den tredje etappen av Skanskas kvarteret Tändstickan, som sedan tidigare även huserar ÅF, Cap Gemini, Sappa, Cygate med flera.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration