Skanska flyttar in i egenutvecklade kontorsprojektet Citygate

Skanska har tecknat ett hyresavtal med den egna Göteborgsverksamheten om att flytta in på drygt 5 300 kvadratmeter i kontorsprojektet Citygate i Gårda, Göteborg. Hyresavtalet är på tio år och inflyttning kommer att ske under sommaren 2022.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-08-26 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Citygate.
Bild: Skanska


Kontorshuset med sin starka hållbarhetsprofil kommer att bli 36 våningar högt, motsvarande 144 meter, och får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. För att skapa ytterligare positiv kraft i samband med projektet har Skanska tillsammans med Göteborgs stad tagit fram hållbarhetsplaner där projektet tar ett omfattande socialt ansvar för att motverka utanförskap och främja sysselsättning bland unga vuxna. Här skapar man också hälsosamma arbetsplatser med ambition att certifiera enligt Well och Leed.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 70 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 200 anställda under 2019.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Skanska till Citygate. Med husets fokus på hälsa och välbefinnande kommer Skanska få de bästa förutsättningarna för att skapa en attraktiv och modern arbetsmiljö. Att vi nu själva ska få uppleva husets alla fördelar och koncept känns extra roligt, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

– Att vi nu själva flyttar till vårt prestigeprojekt Citygate känns självklart väldigt spännande, att få uppleva ett projekt som medarbetare från många olika enheter är involverade i. Citygates tydliga hållbarhetsagenda är dessutom helt i linje med Skanskas värderingar. Att flytta till arbetsplatser med fokus på hälsa och välbefinnande kommer vara en stor del av att vara attraktiv för det viktigaste vi har – våra medarbetare, säger Anders Erlandsson, COO på Skanska Sverige AB.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration