Dokument


Tryckerigatan 8

Kontor, 147 m2, Stockholm, Gamla Stan

På vackra Riddarholmen i Gamla Stan finns nu möjlighet att hyra en mindre lokal. I unik miljö med vattnet runt hörnet ligger denna lokal med historiens vingslag. Idag är lokalen uppdelad i mindre kontorsrum men går att öppna upp om man istället vill sitta i en öppenplanlösning. Välkomna på visning!

Omgivning

Gamla Stans tunnelbanestation ligger ett par minuters promenad från fastigheten. Stadsbussar går närmast från Munkbron. Från fastigheten är det 5 - 10 minuters promenad till Stockholms Centralstation, Slussen och Skeppsbron.

Övrigt

Fastigheten ligger på historiska Riddarholmen i Gamla Stan. Många känner igen det karaktäristiska huset som Norstedtshuset, väl synligt för förbipasserande på Söderleden och Centralbron. Omgivningen består till stor del av statliga verk och myndigheter, till exempel Svea Hovrätt i Wrangelska palatset och Hessensteinska palatset.

Byggnaden, nästan uteslutande bestående av kontor, är uppförda 1882 - 1889 och ombyggda 1992 - 1994. Den tekniska standarden är hög. Kvarteret Gråmunkeholmen 4 har under många år använts som tryckeri, stilgjuteri och förlagsrörelse för bokförlaget Norstedts. Norstedts finns fortfarande kvar och hyr idag kontor i byggnaden.

Fastighetsbeteckningen Gråmunkeholmen härstammar från den tid då franciskanermunkar, även kallade gråmunkar, hade kloster på ön. Marken donerades till munkarna av Magnus Ladulås under senare delen av 1200-talet. Sveriges första tryckeri var inrymt i Gråbrödraklostret.

Gamla Stan

14430

Uppskattad genomsnittshyra för området är 3400 kr per kvadratmeter/år.

Genomsnittshyran är baserad på statistik för hela området, vilket innebär att stora avvikelser gentemot den faktiska hyran för lokalen kan förekomma. Kontakta uthyraren för lokalen för att få en exakt prisuppgift.
Visa stor karta
Kontakta annonsör
Erika Wallner
08 - 696 43 10
erika.wallner@afafastigheter.se


Liknande lediga lokaler i Gamla Stan