Dokument


Söder Mälarstrand 75

Kontor, 771 m2, Stockholm, Södermalm

Lokalen erbjuder stora öppna ytor med en blandning av kontors, samtals- och konferens rum. Inflyttning 230331 eller efter eventuell anpassning av lokalen. Välkomna till vackra Mûnchenbryggeriet!

Omgivning

Till fastigheten tar man sig lätt med bil eller allmänna färdmedel. Mariatorgets tunnelbanestation ligger ca 5 minuters promenad från fastigheten och området trafikeras av flera stadsbussar.

Övrigt

Fastigheten, mer känd som "Münchenbryggeriet", ligger med sin mäktiga fasad intill Söder Mälarstrand med en strålande utsikt över Riddarfjärden. Fastigheten har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och har bland annat fått en tydlig entré från sjösidan och innergården, en inbjudande restaurang/cafélokal, moderna kontorslokaler och en förbättrad inomhusmiljö både med avseende på ytskikt och tekniska installationer. Även utomhusmiljön har iordningställts med nya markytor och fasadbelysning.

Münchens Bryggeri grundades 1857 och inrymdes i en f d kakelfabrik. Bryggeriverksamheten utvidgades 1872 genom uppförandet av ett modernt bryggeri efter traditionell tysk modell. Bryggeriet byggdes till och moderniserades i olika omgångar och blev snart Stockholms största. Efter en förödande brand 1893 återuppfördes byggnaden och tre år senare stod det nya bryggeriet färdigt med en imponerande röd tegelfasad ut mot Riddarfjärden. Bryggeriverksamheten lades ner 1971 och idag finns en bredd av verksamheter inom mode, media, kultur, resor, utbildning, spelutveckling och restaurang.

Byggnaden har ca 47 000 m² uthyrbar yta och ca 270 parkeringsplatser.

Södermalm

Kontakta Annonsör

Erika Wallner
08 - 696 43 10
erika.wallner@afafastigheter.se


Utvalda lokaler från Afa Fastigheter i Södermalm

Liknande lediga lokaler i Södermalm