Artiklar taggade som underhållning

Peter Johansson sprider jul med Julen är här

Musikalartisten Peter Johansson slog igenom i rollen som Galileo i musikalen We will rock you i West End, London. Sen dess har han gjort mängder av musikalroller. Men nu är det julshow som gäller. För sjunde året i rad tillsammans med kusinen Matilda Grün. – Det är ett säkert kort om man vill ha julstämning, säger han.

Tilde Björfors gör det omöjliga möjligt

Tilde Björfors tog en helt ny konstform till Sverige – nycirkusen. Den lärde henne att se möjligheterna i stället för riskerna, en lärdom hon även använder sig av privat. - I nycirkusen gör vi allt som görs i det vanliga livet, men vi gör det på liv och död, säger hon.

Philip Jalmelid är Sveriges nya musikalstjärna

Hans röst jämförs med Tommy Körbergs och förra hösten fick han sitt stora genombrott i musikalen Chess på Göteborgsoperan. Philip Jalmelid är gotlänningen som lever ett nomadliv och bävar inför tanken på att bli igenkänd vart han än går.

Kitty Jutbring kompromissar inte

Porslinsfigursamlande relationsexpert med färgsprakande hår och 80-talsinspirerade kläder. För tio år sedan blev hon känd i Big Brother och hörs nu regelbundet på radion. – Att jag tog mig från en utskälld dokusåpa till Sveriges Radio är ett mirakel, säger Kitty Jutbring.

Per Andersson - "Allan i Dalen i spandexbyxor med ADHD"

Det är dagen innan premiären för musikalen Rock of Ages på Rondo. Föreställningen har spelats i Stockholm under 2013 men i uppsättningen i Göteborg är det några nytillkomna. Och en halvny. Per Andersson har varit med i drygt en månad och han börjar bli varm i kläderna.

Jörgen Mörnbäck samlar sina favoriter

Han har gett röst åt mängder av kändisar genom åren. I september samlar han ihop sina favoriter i en best of-föreställning på Lisebergsteatern i Göteborg. Möt rösternas man – Jörgen Mörnbäck.

Christer Lundberg hyllar kompisskapet

I höstas sändes det sista programmet av Christer i P3. Men mannen som namngett succéprogrammet har långt ifrån tystnat. I mars rullade Christer och Morgan rapporterar igång och till hösten ska de båda kompisarna ut och prata om hur det är att vara kompisar. – Det är ett outtömligt ämne som alla kan relatera till, säger han.

Tomas von Brömssen sätter upp sin sista revy

Tomas von Brömssen är tillbaka med en ny revy. Dock antyder titeln ganska tydligt att det blir den sista som den folkkäre skådespelaren sätter upp. –Ja, det låter lite ödesmättat och det kanske faktiskt blir den sista. Men helt säkert är det inte, säger han.