Artiklar taggade som teater

Nina Zanjani är ständigt på väg mot nya utmaningar

Nina Zanjani tycks alltid vara på språng. Mot nya pjäser, städer, utmaningar. Nu tar hon sats mot en höst som Hedda Gabler på Göteborgs stadsteater. Men först lite äventyr med den nyinköpta folkabussen. – Jag är ingen stillasittande person, jag är ständigt igång, säger hon.

Jessica Zandén vill lägga teatern på hyllan

Hon är skådespelaren som har tappat intresset för sitt yrke. Men Jessica Zandén fortsätter att ställa sig på scen för att utmana sina rädslor. – Jag vill inte begränsa mitt liv, säger hon

Guldbaggenominerade Josefin Neldén minns tiden som sjuåring

Hon filmdebuterade i Tjenare Kungen 2005 och blev nyligen Guldbaggenominerad för sin roll som Lena i Känn ingen sorg. En film Josefin Neldén enbart har ljusa minnen från. Men de minnena som hon fokuserar på nu är sjuåringens. – Det fina med att spela för barn och ungdomar är att de inte sitter där och är artiga. Är det tråkigt så får man veta det, säger den 29-åriga skådespelaren.

Åsa Gustafsson har musiken som ständig följeslagare

Åsa Gustafsson har släppt en egen skiva. Hon är skådespelaren som har haft musiken som ständig följeslagare. Nu har det äntligen blivit en skiva. En alldeles egen. Mångsysslaren Åsa Gustafsson har hittat ytterligare en kanal att nå ut med sina tankar och funderingar. – Detta är en annan rytm, en annan form av poesi än vad jag har sysslat med tidigare.

Tomas von Brömssen sätter upp sin sista revy

Tomas von Brömssen är tillbaka med en ny revy. Dock antyder titeln ganska tydligt att det blir den sista som den folkkäre skådespelaren sätter upp. –Ja, det låter lite ödesmättat och det kanske faktiskt blir den sista. Men helt säkert är det inte, säger han.