Artiklar taggade som musik

Peter Johansson sprider jul med Julen är här

Musikalartisten Peter Johansson slog igenom i rollen som Galileo i musikalen We will rock you i West End, London. Sen dess har han gjort mängder av musikalroller. Men nu är det julshow som gäller. För sjunde året i rad tillsammans med kusinen Matilda Grün. – Det är ett säkert kort om man vill ha julstämning, säger han.

Di Leva tror på nätet som en fredlig kraft

Med nya låtar i bagaget åker Thomas Di Leva runt i landet och ger konserter i en never ending-tour. Dessutom uppträder han på nätet – ett forum han tror bidrar till en bättre värld. – Jag tror absolut att nätet kan hjälpa till att skapa demokrati och fred i världen, säger han.

Ebbot Lundberg ska flytta världen

På scenen har han superkrafter, imagen är till för att komma undan och han tycker om att fundera över det ogreppbara. När The Soundtrack of Our Lives stänger igen öppnas nya dörrar för frontfiguren Ebbot.– Jag har hittat min plats och insett att världen går att flytta, säger han.

Joel Alme sjunger om dem som flyr

Han är hockeytalangen som valde musiken. Nu släpper Joel Alme sin fjärde skiva; en samling personliga låtar om ungdomsåren och uppväxten med en frånvarande pappa. – Skivans titel Flyktligan syftar just på föräldrar som lämnar sina familjer, säger han.

Thomas Di Leva följer sitt hjärtas dröm

Han är den långhårige, kaftan-bärande mannen som sjunger om kärlek och universum. För artisten Thomas Di Leva handlar det om att våga vara sig själv och följa sitt hjärtas dröm. Och det har gått bra – i 30 år. – Sverige har vant sig vid mig, skrattar han.

Miriam Bryant har koll på läget periodvis

Miriam Bryant har på bara ett par år utvecklats till en internationell popstjärna. Just nu är hon aktuell med egen turné och en julshow tillsammans med andra svenska artister. – Det har gått undan och jag har enbart koll på läget i perioder, säger hon.

Åsa Gustafsson har musiken som ständig följeslagare

Åsa Gustafsson har släppt en egen skiva. Hon är skådespelaren som har haft musiken som ständig följeslagare. Nu har det äntligen blivit en skiva. En alldeles egen. Mångsysslaren Åsa Gustafsson har hittat ytterligare en kanal att nå ut med sina tankar och funderingar. – Detta är en annan rytm, en annan form av poesi än vad jag har sysslat med tidigare.

Tomas von Brömssen sätter upp sin sista revy

Tomas von Brömssen är tillbaka med en ny revy. Dock antyder titeln ganska tydligt att det blir den sista som den folkkäre skådespelaren sätter upp. –Ja, det låter lite ödesmättat och det kanske faktiskt blir den sista. Men helt säkert är det inte, säger han.