Artiklar taggade som kontor

Så hittar du rätt lokal i Göteborg

Med representation av över 750 olika branscher samt ett bra geografiskt och logistiskt läge är Göteborg en utmärkt plats att etablera sig för många olika företag. Här får du tips hur du hittar en lokal som passar just ditt företag.

Moderna och flexibla kontorslokaler i Solna

Bara fyra minuters promenad från Solna Station ligger HagaBlue, ett modernt kontorshus med stora möjligheter.

Olika sätt att hyra kontor

Det blir mer och mer populärt med nya typer av kontorsuthyrning för flexibla, mindre företag. Exempel på några varianter är kontorshotell, kontorskollektiv och coworking spaces. Här kan du lära dig mer om begreppen!

ÅF slår ihop Linköpingskontor

ÅF slår samman sina Linköpingskontor och flyttar in på 1 000 kvadratmeter i Åhlénshuset, som Lundbergs just nu bygger om och till.

Hälsa och miljö - det nya gröna inom kontorsinredning

Hur ser de senaste trenderna ut inom inredning och utformning av kontor och vad kommer nästa trend att bli? Lokalnytt tog ett snack med Mattias Sagmander, product manager på Kinnarps Interior.

LFV flyttar till Magnentus Building i Norrköping

Affärsverket LFV flyttar till sommaren till Magnentus Building vid Nya Torget i Norrköping.

Migrationsverket utökar hos Platzer i Norra Gårda

Platzer förlänger och utökar två hyresavtal med Migrationsverket.

Aspelin Ramm samarbetar med Alaska i Sisjön

Aspelin Ramm blir en del av utvecklingsprojektet vid Sisjömotet, och ser positivt på framtiden för området och samarbetet med Alaska Fastigheter. – De sökte en partner och vi sökte ett nytt projekt så det passade perfekt, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm.

Nya hyresgäster i Femmanhuset

Hufvudstaden har sedan sommaren tecknat både förlängda och nya hyresavtal i Femmanhuset, om sammanlagt 7 000 kvadratmeter.

Så blir du lyckligare på jobbet

Startup Collective har låtit unga entreprenörer peka ut enkla vanor som gör dem lyckligare på jobbet. Här är de elva punkter de kom fram till.

Hälsoföretag från Sollentuna till Hagastaden

Efter nästan 25 år i Sollentuna flyttar det globala hälso- och sjukvårdsföretaget MSD till fastigheten Blästern på Gävlegatan i Hagastaden.

Kontor med människan i centrum

Aktivitetsbaserade kontor i all ära. Men olika företag har olika behov. En behovsanalys tidigt i processen med samtliga anställda kan vara lösningen. – Det är viktigt att låta alla komma till tals utan att det blir en önskelista, säger Annicka Dickson, arbetsplatsstrateg på Senab Interior.

Med spårvagn under kontoret i Mölndal

Ett runt kontorshus, 88 meter i diameter – med en spårvagnsvändplats i bottenplanet. SCA:s nya kontorshus i Mölndals innerstad blir verkligen spektakulärt. – Det var flera faktorer som gjorde att vi valde det här alternativet, bland annat kommunikationsläget och exponeringsmöjligheterna. Vi är en av Göteborgs största privata arbetsgivare och vill bli mer synliga, säger Tunde Fenander, kommunikationschef för SCA i Norden.

ESS etablerar sig i Linköping

Det internationella samarbetet för materialforskning ESS, European Spallation Source, etablerar sig i Wahlbecks företagspark i Linköping.

1600-talet möter 2000-taler i Norrköping

Hotell, restaurang, kontor och bostäder. När det öde kvarteret Spinnhuset, strax norr om Hamnbron i Norrköping, fylls med nytt liv möts 1600-talet och 2000-talet.

Öresund: Viktigt att möta produktion av kontor mot efterfrågan

Någon större förändring av hyresmarknaden är inte att vänta den närmaste tiden, enligt Mikael Strand på Midroc. – Det viktiga är att vi möter nyproduktionen av kontor mot konkret efterfrågan för att inte tillskottet ska påverka marknadshyrorna.

Tillbaka till 60-talet på Grev Turegatan

Den byggdes åt Jordbrukets Bank och stod klar 1971. Nu totalrenoveras AFA Fastigheters GT 30 och blir till ett modernt kontorshus med en genuin 60-talsarkitektur. – Den har ett unikt läge här på Östermalm. Därför ska vi också framhäva den mer utvändigt, säger Jenny Hallberg, förvaltare på Afa Fastigheter.

Svenskarna trivs inte bäst i öppna landskap

Allt fler jobbar i öppna kontorslandskap. Men om svenskarna själva får bestämma, gör de helst inte det. Enligt en ny undersökning vill 52 procent helst ha eget rum på jobbet.

Paddla till kontoret i Hammarby Sjöstad

Sjönära kontorslokaler som genomsyras av Södermalms kreativitet. Stockholm 03 och Stockholm Seaside är först ut i Stockholm New. – Läget vid vattnet är unikt och endast en kort promenad bort ligger Skanstulls tunnelbanestation, säger Billy Forsell på Skanska.

Lek - vägen till framgång

Nyckeln till en kreativ arbetsplats är en lekande chef.