Artiklar taggade som Småland

"Jönköping kommer genomgå en fantastisk förändring"

En tredje stadskärna och höghastighetståg som stannar i Jönköping. Det är de två viktigaste faktorerna för Jönköpings utveckling just nu, enligt Mats Almlöw, näringslivsutvecklare på Jönköpings kommun: – Det finns en fantastisk utvecklingspotential i Jönköping i dag. 2033 kommer Jönköping att vara Skandinaviens nav, säger han.

Succé med söndagsöppna butiker i Jönköping

I slutet av augusti började butikerna i Öster city i Jönköping ha öppet även på söndagar. – Hittills har det varit en enorm succé, säger Jesper Steén, vd för Jönköping City AB.

Jönköping tar nästa steg i stadsutvecklingen

Jönköpings första stadsbyggnadsvision är nästan redan förverkligad – och inom kort klubbar kommunfullmäktige ”vision 2.0”.Lokalnytt träffade Jönköpings stadsbyggnadsdirektör Katarina Bröms för ett samtal om den pågående och framtida utvecklingen av staden.– Sjöarna är Jönköpings tjusning – och förskräckelse, säger hon.

Kunskapsstad med brett näringsliv

Jönköpings näringslivschef, Camilla Littorin, berättar om en stad med kraftig tillväxt, om sin vurm för landsbygden – och om inspirationen från dataspelsvärlden. – Vi kan dra stor nytta av att vi har Dreamhack i Jönköping, säger hon.

"Näst intill optimalt läge"

Jönköping är ett av Sveriges hetaste logistiklägen. Fredrik Jagersjö på Colliers International ger här sin syn på dagens och framtidens marknad för logistiklokaler i Jönköping.

"Jönköping är en stad som visar framfötterna"

CA Fastigheter är en av landets största privatägda fastighetskoncerner, med verksamhet i stora delar av Sverige och även i Ryssland och Tyskland. I Jönköping äger bolaget 85 000 kvadratmeter och ambitionen är att växa ytterligare. – Jönköping har ett perfekt läge och goda framtidsutsikter, säger regionchef Anders Gustafsson.

Atollen drar aktörer från övriga Sverige

Det befarades att byggnationen av Atollen skulle slå hårt mot Öster city. – Men så har det inte blivit. Till stor del har Atollen dragit nya aktörer till Jönköping, vilket säger mycket om projektets attraktionskraft, säger Carina Lundeholm, kommunikationsansvarig för Atollen.

"Det bästa från två världar"

Corallen kombinerar det lokala bolagets närhet och engagemang med det stora bolagets stordriftsfördelar och finansiella muskler. – Vi tar det bästa från två världar, säger Peder Karlén, fastighetschef för Corallen i Jönköping.

"Det ringer nästan hela tiden"

Låg vakansgrad och stor efterfrågan på kontorslokaler – så beskriver Anders Mårtensson och Pontus Nilsson på Quadrent hyresmarknaden i Jönköping.

Tillfälligt Logpoint Center kan vara klart om ett år

Parallellt med planeringen av Logpoint Center arbetas det också med en tillfällig lösning, som kan stå klar redan om ett år. – Företagen skriker efter det här, vi kan inte bara sitta stilla och vänta, säger Logpoints vd Rune Petersson.