Manhattan till Kungsholmen

Nyligen öppnades den första Kitchen & Table-restaurangen i Stockholm. Bakom konceptet står stjärnkocken Marcus Samuelsson och Clarion Hotel. Det är också på Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen som restaurangen är belägen.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-08-20 | Flytt


Artikelbild

Stjärnkock. Marcus Samuelssons samarbete med Clarion Hotel har mynnat ut i restaurangkonceptet Kitchen & Table. Nyligen öppnades en restaurang upp på Kungsholmen.
Bild: Kristian Sjöstedt


Konceptet tar avstamp i Fun Dining och mixar amerikanska och svenska klassiker. Clarion Hotel Amarantens nya restaurang Kitchen & Table är en del av ett större koncept framtaget av stjärnkocken Marcus Samuelsson och Clarion Hotel. Med lokal­producerade råvaror serveras mat inspirerad av Manhattans speciella atmosfär av smaker och dofter.

Kitchen & Table Kungsholmen kommer ­totalt att ha 120 sittplatser, varav 20 i den centrala baren och en uteservering som ­sväljer 30 personer. Restaurangen kommer ha öppet från 17.00 alla dagar i veckan. Efter sommaren kommer de även erbjuda lunch.

– Det här kommer bli öbornas nya favorit, ett "hang-out" med något för alla. Fun Dining är alltid mixen av maten, kulturen, musiken och människorna, säger Marcus Samuelsson.

Marcus och Clarions samarbete började med Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post i Göteborg. Därefter American Table på Clarion Hotel Sign. Båda dessa är föregångare till konceptet Kitchen & Table som nu rullas ut på samtliga Clarion Hotel.

Lediga lokaler i Stockholm




Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration