Lundbergs har nära till hyresgästen

Lundbergs har haft fastigheter i Göteborg sedan början av 1970-talet och värnar om närhet till sina hyresgäster. – Det är en stor del i vår affärsidé, att hyresgästerna ska se Lundbergs personal i husen varje dag, säger Jonas Petersson, förvaltare på Fastighets AB L E Lundberg i Göteborg.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-02-03 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Lundbergs


Lundbergs startade i Norrköping för drygt 70 år sedan som byggbolag. Verksamheten utvecklades till fastighetsförvaltning, som resulterade i Fastighets AB L E Lundberg. Fastighetsbolaget har funnits i Göteborg sedan början på 1970-talet och Jonas Petersson har varit förvaltare här sedan 2009, med undantag för en kortare period då han arbetade med bolagets fastigheter i Jönköping. På Göteborgskontoret arbetar tre personer förutom Jonas Petersson själv; en uthyrare och två fastighetsskötare.

– Det ska alltid vara någon här på kontoret, eller åtminstone ska du kunna ringa och få tag på någon. Vi vill att hyresgästerna ska känna att vi är tillgängliga, säger Jonas Petersson.

Lundbergs är också noga med att ha en hög kvalitet på sin fastighetsskötsel, och att hyresgästerna får snabb hjälp.

Korta beslutsvägar


– Vi har väldigt korta beslutsvägar, det tror jag att våra hyresgäster uppskattar och det gör även vi som jobbar här, säger Jonas Petersson.
Artikelbild

Jonas Petersson har arbetat som förvaltare på Lundbergs sedan 2009.


Nyligen flyttade Lundbergs till ett tillfälligt kontor på Mölndalsvägen 30 B, då en av deras hyresgäster i anslutning till deras tidigare kontor behövde expandera.

– Hyresgästen hade större behov av ytan och vi hade ändå planerat att flytta för att kunna sitta på entréplan. På så sätt kommer vi närmare våra hyresgäster och de kan också enklare titta in till oss. Att vara nära hyresgästen är en del av vår affärsidé, säger Jonas Petersson.

I Göteborg består den största delen av Lundbergs innehav av kontor, totalt rör det sig om cirka 70 000 kvadratmeter. De äger bland annat en kontorsfastighet i norra Gårda som de vill utveckla i framtiden, tillsammans med en angränsande fastighet som förvärvades 2014.

I anslutning till den fastighet om 26 000 kvadratmeter där de själva sitter äger de även en tomt där det finns en byggrätt på 10 000 kvadratmeter kontor. Just nu planerar man hur utvecklingen av denna tomt ska ske.

Överlag har Lundbergs en blandning av stora och små hyresgäster, men de flesta lokaler är på över 400 kvadratmeter. Stora hyresgäster är bland andra Maersk Line och Lernia utbildning. Lundbergs satsar på att ha långsiktiga relationer med sina hyresgäster.

– Vi har hyresgäster som har suttit hos oss sedan 1973, och det är vi stolta över, säger Jonas Petersson.

Tror på centrala lägen


I Lundbergs Göteborgsinnehav ingår Stampgatan 28 till 34, där bland annat Göteborgs city polisstation ligger. I området har Lundbergs även sitt bostadsinnehav, 75 lägenheter på Färgaregatan. Samtliga Lundbergs fastigheter ligger centralt, men inte mitt i centrum.

– Det är sådana lägen vi tror på. Det finns jättemånga fördelar med det, säger Jonas Petersson.

Bland annat lyfter fram han bra tillgång på parkeringsplatser och närhet till lederna. Även goda kommunikationer med kollektivtrafiken är en stor fördel.

I dagsläget menar Jonas Petersson att de framför allt vill utveckla befintliga hus och tomter som de har, innan de tar nästa steg och gör nya förvärv.

Innan Jonas Petersson började på Lundbergs arbetade han på Fortifikationsverket som fastighetsingenjör. Han har även arbetat med försvarsmakten i Kosovo och Afghanistan. Men när sambon tyckte att han blev borta för mycket blev det jobbet på Lundbergs i stället.

– Och det är jag absolut nöjd med såhär i efterhand, konstaterar Jonas Petersson, som trivs med sitt varierande jobb.

Han ser det som en fördel att inte vara särskilt nischad, utan att ha många olika arbetsuppgifter.

– Att få vara med en kontorshyresgäst hela vägen, från första kontakten till inflyttning, det är väldigt roligt, säger han.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration