"Jönköping är en stad som visar framfötterna"

CA Fastigheter är en av landets största privatägda fastighetskoncerner, med verksamhet i stora delar av Sverige och även i Ryssland och Tyskland. I Jönköping äger bolaget 85 000 kvadratmeter och ambitionen är att växa ytterligare. – Jönköping har ett perfekt läge och goda framtidsutsikter, säger regionchef Anders Gustafsson.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-08-26 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Stabil. Anders Gustafsson är regionchef för CA Fastigheter, en av landets största privatägda fastighetskoncerner.
Bild: Nicklas Tollesson


År 1912 startade Claes Johansson byggfirman som är grunden till dagens CA Fastigheter, som ägs av barnbarnen Johan och Magnus Claesson.

– Vår ägarstruktur gör att vi ser väldigt långsiktigt på allt vi gör, säger Anders Gustafsson, som menar att Jönköping är en stad att satsa på långsiktigt.

– Det är en stad som visar framfötterna och som arbetar mycket med stadsutveckling och infrastruktur. Järnvägen är väldigt viktig och jag hoppas att vi i framtiden får höghastighetslinjer till både Stockholm, Göteborg och Malmö. Jönköping är redan i dag ett skandinaviskt nav och har alla förutsättningar för att ytterligare stärka den positionen.

– Vi vill därför växa i Jönköping, både på bostads- och lokalsidan.

CA:s fastighetsbestånd i Jönköping är väldigt spritt – bolaget äger bostäder, kontor, butiker, lager- och industrilokaler i många olika delar av staden.

Fastigheterna sköts från regionkontoret på Brunnsgatan. För CA Fastigheter är det självklart att ha ett eget kontor på plats i Jönköping.

– Vi har sju olika regionkontor i Sverige och vill sköta så mycket som möjligt med egen personal, det ger flexibilitet och trygghet. Vi arbetar nära våra hyres­gäster, vilket innebär korta beslutsvägar och nöjda kunder.

Hur beskriver du efterfrågan i Jönköping?

– På bostadssidan är det väldigt stor efterfrågan, det är ju bostadsbrist och det ringer folk hela tiden. När det gäller kontor ringer det naturligtvis inte lika mycket, men det är ändå relativt god efterfrågan. Vi har för tillfället en vakans på 600 kvadratmeter i vår fastighet Elektronen 4 på Datorgatan utmed E4. Men den tror jag att vi kan fylla ganska snart.

– Vi har också en fastighet i Torsvik på 6 000 kvadratmeter, där nästan halva fastigheten blir ledig senare i höst. Där är några av de befintliga hyresgästerna intresserade av att utöka sina ytor och det är en långsmal byggnad som går bra att dela av, så jag har gott hopp om att hyra ut de ytorna.

– Vi märker att en del företag som sitter i områden runt södra Munksjön – som på sikt kommer att påverkas av de stora stadsutvecklingsprojekten – börjar söka sig därifrån redan nu. Så det rör på sig på marknaden.

CA äger ett par fastigheter som på sikt kommer att påverkas av stadsutvecklingen och planerna för höghastighetsjärnvägen Götalandsbanan.

– Vi äger flera fastigheter både på gamla flygfältet och på Ljungarum, men det är lägen som kommer att påverkas först om 10–15 år. Men vi ser bara positivt på all utveckling i området, säger Anders Gustafsson.

Du har arbetat här sedan 2007, vad är det bästa med att arbeta för CA Fastigheter?

– Mixen av fastigheter i vårt bestånd gör att jag får träffa väldigt många olika människor. Jag arbetar också med ett större projekt i Linköping vilket jag tycker är väldigt inspirerande.

Sök lediga lokaler i Jönköping!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Tillfälligt Logpoint Center kan vara klart om ett år Tillfälligt Logpoint Center kan vara klart om ett år "Det ringer nästan hela tiden" "Det ringer nästan hela tiden" "Jönköping kommer genomgå en fantastisk förändring" "Jönköping kommer genomgå en fantastisk förändring" Atollen drar aktörer från övriga Sverige Atollen drar aktörer från övriga Sverige "Det bästa från två världar" "Det bästa från två världar" Succé med söndagsöppna butiker i Jönköping Succé med söndagsöppna butiker i Jönköping