Så kan ditt framtida kontor se ut

Hur kommer vi att arbeta om tio år och hur ser egentligen morgondagens kontor ut? Dessa frågor har fem designföretag försökt besvara genom den spännande utställningen Kontor 2019. Sex rum fylldes med spännande idéer och tolkningar gällande framtidens kontorsmiljöer.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-05-01 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

I en av Hufvudstadens charmiga 1800-talslokaler på Biblioteksgatan i Stockholm genomfördes nyligen en utställning om framtidens kontorsmiljöer. Fem ledande svenska möbel- och belysningsföretag parades ihop med lika många utvalda formgivare som sedan gjorde sina tolkningar på hur vår arbetsplats kommer att se ut om tio år.

– Det är fantastiskt att svenska designföretag törs spänna bågen och titta framåt. Detta är ett spännande projekt där man snabbt bildar sig en uppfattning om hur arbetsmiljön 2019 ser ut. Nu får vi bara vänta och se om det stämmer, säger initiativtagaren Stefan Nilsson på Trendgruppen.

Mix av jobb och privatliv


Utställningen skapades utifrån en gedigen undersökning bestående av 30 djupintervjuer med svenska opinionsbildare. Här återfanns representanter från såväl design- och modevärlden som forskare, arkitekter och teknikföretag.

I undersökningen framkom det bland annat att vi troligen inte kommer jobba lika många timmar på kontoret 2019 som vi gör idag. En grundläggande frågeställning i utställningen var därför: Hur ska privatlivet synas på arbetet och hur ska yrkeslivet få utrymme hemma?

Kuddhörna på jobbet


Vad sägs om en kuddhörna på jobbet och ett konferensrum i form av en fransk bistro? Ja, utställningen bjöd sannerligen på många spännande idéer och smarta lösningar för den framtida kontorsarbetaren. En hel del av inspirationen hämtades från hemmiljön med tanke på att vi troligtvis kommer att mixa jobb och fritid mer i framtiden.

Förutom att ge människor en framtidsvision av hur framtidens kontor kan tänkas se ut, var en förhoppning med utställningen även att den ska hjälpa designföretagen att skapa nya relationer med både nya lovande formgivare och potentiella kunder.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration