Entré gjorde storartad entré

Invigningen av den nya shoppinggallerian Entré blev en stor framgång: 230 000 personer besökte gallerian som under invigningshelgen bjöd på ett fartfyllt schema med mycket glamour och underhållning.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-03-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Det var med pompa och ståt Entré – Skandinaviens modernaste galleria för shopping, mat och nöje – invigdes den 19 mars. Carolina Gynning och Malmös näringslivsdirektör, Björn Bergman förklarade Entré invigt och det var många besökare som hade tagit sig dit för att bevittna händelsen. Den nya shoppinggallerian vid Värnhemstorget i Malmö lockade besökare från hela Skåne och Köpenhamnsområdet.

– Vi är glada att invigningen blev så framgångsrik – både försäljningsmässigt för våra hyresgäster och till antalet besökare. Våra kunder finns i alla åldersgrupper och vi är glada, tacksamma och stolta över att få möjlighet att erbjuda dem shopping- mat- och nöjesupplevelser, säger Lars-Gunnar Garvö, centrumchef.

Det är inte bara Entrés utsida – med stora glaspartier och en ljussatt fasad – som är spektakulär. Insidan är lika spännande. Här hittar du en mängd butiker, gym, biografer, ett flertal caféer och restauranger. Tillsammans utgör de ett levande shopping- och nöjescenter.

– Vi vill erbjuda en totalupplevelse. På Entré kan du njuta av god mat och avkopplande film. Kombinera bra shoppingmöjligheter med goda träningsmöjligheter. På Entré tar vi hand om både kropp och själ oavsett din ålder, säger Lars-Gunnar Garvö.

Mycket folk


Trycket på butikerna och restaurangerna var mycket stort under invigningshelgen. Klädkedjan New Yorker’s försäljning gick över förväntan. Klädkedjan nådde sin bästa försäljning under en butiksöppning, berättar butikschefen Noemi Boldisar. Hennes motsvarighet på Kicks Cosmetics, Jagotka Stepanovska, gratulerades av Kicks ledning för bäst försäljning under en öppningshelg.

– Entrés fantastiska läge, Malmös behov av en ny mötesplats – inte bara med spännande shopping utan också med annorlunda upplevelser gör att konceptet kommer att bli framgångsrikt, säger Dan Fæster, vd TK Development Sweden Holding AB, initiativtagare och utvecklare, tillsammans med FOJAB arkitekter.

"Alltid" öppet


I stadsdelarna runt Entré bor cirka 15 000 människor. Entré kommer att ha öppet nästan dygnet runt alla dagar i veckan. Från tidig morgon när boende i området går och tränar tills sena kvällen då Entré lockar med bio- och restaurangbesök.

– Entré spelar en viktig roll för att attrahera nya investerare och fungerar som magnet i stadsdelen. Det är positivt för denna del av stan som har varit i behov av uppfräschning och renovering. Området har också ändrat karaktär de senaste åren. Malmö får dessutom en ny välkomnande entré vid norra infarten, säger Björn Bergman.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration