Företagarföreningar siktar på sammanslagning

Bland företagarföreningarna finns långt gångna planer på att gå ihop och bilda Östra Göteborgs företagarförening. – Det blir en förening som täcker ett stort område och som ger oss en bättre plattform att stå på, säger Lennart Waern, ordförande i Gårda företagarförening.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-01-10 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Gårda företagarförening och Gamlestaden Marieholms Industri- och företagarförening samarbetar med Business Region Göteborg i processen och förväntas ta beslut om att bilda den större föreningen på sina kommande årsmöten.

Östra Göteborgs företagarförening planeras täcka ett område som sträcker sig från Gamlestaden och Kviberg i norr, via Kålltorp, Kärralund och Örgryte och vidare ner till Lisebergs östra gräns och norrut över Gårda upp till Olskroken och Marieholm.

– Det är stor konkurrens mellan olika nätverksbyggande föreningar. Genom att bilda den här stora föreningen får vi ett bättre underlag och förhoppningsvis fler medlemmar, säger Lennart Waern.

Minimässa med 150 besökare


Han driver företaget Campiore, som är inriktat på verksamhet kring Internetportaler, och har varit ordförande i Gårda företagarförening sedan april 2013. Dessförinnan hade han varit ledamot i styrelsen sedan 2007.
Artikelbild

Lennart Waern
Bild: Nicklas Tollesson


– Många företagarföreningar upplever en stagnation, så även vi i Gårda. Vi har i dag knappt 50 medlemmar, säger Lennart Waern.

Företagarföreningen arbetar mycket med aktiviteter som ska stärka företagens nätverk och därigenom generera affärer.

– Nyligen genomförde vi en minimässa med tolv utställande företag och 150 besökare, det var väldigt uppskattat. Vi hade också en träff på Brewhouse där de presenterade sin verksamhet och där Frölunda Indians klubbdirektör Anders Larqvist berättade om läget för hockeylaget. Det är aktiviteter som vi ska fortsätta med och även utveckla.

Föreningen arbetar också för att påverka området i positiv riktning, exempelvis när det gäller allmänna kommunikationer och trafiklösningar.

Hur skulle du säga att Gårda som företagsområde mår i dag?

– Gårda mår bra. Området har ett perfekt läge, nära centrum men utanför köerna, det är lätt att ta sig hit och lätt att komma ut på de stora lederna. Det kommer nya företag in hela tiden och fastighetsägarna satsar i området. Gröna Skrapan har inneburit mer liv i området och en sådan satsning väcker nyfikenhet och intresse för området. Jag tror att Gårda också framöver kommer att vara ett mycket attraktivt område för företagsetableringar.

Lediga lokaler i Göteborg


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration