Landskroniterna gillar nya centrum

Landskrona visar framfötterna. I Svensk Handels senaste undersökning över handelns utveckling i citykärnorna var det Landskronas cityhandel som ökade mest i Skåneregionen med hela 12,4 procent under 2008.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-02-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Det har satsats en hel del på Landskronas centrum de senaste åren. Bland annat har Landskrona Citysamverkan bildats, där fastighetsägare, handlare/restauranger och kommunen gemensamt arbetar för att förändra och utveckla Landskronas centrum. Även butiks- och restaurangutbudet har breddats, och nu har satsningarna burit frukt. Landskronas cityhandel har ökat med hela 12,4 procent.

– Ökningen är störst när det gäller sällanköpshandel (kläder, konfektion och fritid etcetera), med 17 procent, säger Olle Anderberg på Landskrona Citysamverkan.

Det var tidigare Citygross som stod för den positiva utvecklingen, men nu kompletteras lokala varumärken som till exempel Marc, Butik Mini med stora kedjor som H&M, Gina Tricot och Hemtex.

Går åt rätt håll


Landskronas utveckling har onekligen gått åt rätt håll, men det är viktigt att satsa vidare menar Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande, (FP).

– Det är glädjande nyheter för oss i Landskrona. Men vi kan inte slå oss till ro nu, utan det fortsatta arbetet är minst lika viktigt.

– Förutom fortsatt satsning på butiksutbudet i centrum måste vi arbeta för att öka tryggheten och att förändra befolkningssammansättningen, så att fler människor med stabila sociala förhållanden väljer att bo, vistas och handla i Landskronas centrum, säger Strandberg.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration