Företagspark med närhet till allt

Vid Lunds södra infart, endast några minuters cykeltur från centrum och centralstation, satsar fastighetsägaren Svea Real på en rejäl nybyggnation.

Skriven av Sofia Carlsson 2009-02-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Det rör sig om upp till sex nya toppmoderna huskroppar som inom några år ska byggas nordväst om den företagspark som finns på St Lars-området idag. Totalt handlar det om mellan 25 000 – 40 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta för kontor och forskningsintensiv verksamhet.

– Det här kommer att bli toppmoderna nya kontorsbyggnader i tegel med mycket glas. En av de främsta fördelarna är det geografiska läget som är alldeles utmärkt. Företagsparken är strategiskt placerad vid Lunds sydöstra spets, på det kontorsområde i Lund som ligger allra närmast Malmö, Sturup och Köpenhamn. Företagsparken ligger dessutom precis vid motorvägen, vilket gör läget mycket fördelaktigt ur kommunikationssynpunkt, säger Johan Sjöstedt, fastighetschef på Svea Real.

En annan fördel är den idylliska närmiljön, menar Johan Sjöstedt.

– Alldeles intill företagsparken ligger en 150 år gammal naturskön park med en mängd olika trädsorter och en å som rinner igenom parken. Här finns det även gott om promenadstråk, för den som vill strosa runt och njuta av den lugna och fridfulla miljön. Det här tror jag att många uppskattar, till skillnad från den typ av sterila miljöer som ofta omger nybyggda områden.

Gäller att hitta rätt hyresgäster


Enligt Johan Sjöstedt kan nybyggnationen påbörjas inom en mycket snar framtid. Det handlar just nu bara om hitta rätt typ av hyresgäster.

– På området finns idag en hel del teknikkonsulter och företag inom läkemedelutveckling och forskning. Och jag tror att det även är den här sortens företag som kommer att lockas till de nybyggda husen. Men vi utesluter naturligtvis inte andra typer av företag, idag har vi exempelvis en stor bank på området som valde att flytta från Lunds centrum ut hit. Så intresse kommer säkerligen finnas från olika sorters verksamheter. Från vår sida ser vi dock gärna att det blir en större tagare som hyr ett eller flera hus för att vi ska sätta igång och bygga.

När det gäller saker som kommunikationer och parkering finns det inte mycket kvar att önska, menar Sjöstedt. Ett flertal lokalbussar passerar området med jämna mellanrum och med bil tar det endast tio min-uter till Malmö. För bilisterna finns det dessutom gott om parkeringsplatser i anslutning till företagsparken.

En till restaurang


Närservicen består idag av en lunchrestaurang och ett café, men inom kort kommer Svea Real att utöka med ännu en restaurang på området.

– Vi har redan ett färdigt restaurangupplägg, så det är inte en fråga om, utan när, den här restaurangen kommer. Restaurangen kommer att placeras i en av de redan befintliga byggnaderna på området. Nu försöker vi bara hitta rätt typ av restauratör som kan servera bra mat med hög kvalité, avslutar Johan Sjöstedt.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration