"Allt vi gör är väldigt långsiktigt"

Bygg-Göta är ett av de större privatägda fastighetsbolagen i Göteborg – men atmosfären på bolaget är det lilla familjeföretagets. – Bygg-Göta präglas av närhet och snabba beslutsvägar. Våra hyresgäster känner att de snabbt kan komma i kontakt med oss och det är en trygghet för dem att personalen är densamma. De kan ha samma kontaktperson i många år, säger Linda Neidert på Bygg-Göta.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-01-08 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Linda Neidert
Bild: Nicklas Tollesson


Linda Neidert har själv arbetat för Bygg-Göta sedan 2001. Hon har varit marknadschef och uthyrningsansvarig sedan i somras då hon efterträdde Bo Lundgren som gick i pension efter 19 år på företaget.

– Vi hade personalfest nyligen och pratade då om att många är här väldigt länge. Jag tror att det beror på att ledningen är mån om sin personal och man ges möjlighet att utvecklas. Jag har själv haft i stort sett alla roller – utom fastighetsskötare och vd, skrattar Linda Neidert.

Ronny Persson driver bolaget tillsammans med sin bror Lennart. Och i bakgrunden finns fortfarande deras pappa Bertil, som grundade företaget 1959, och som fortfarande är på kontoret varje dag – 94 år gammal.

– Men han går inte uppför trapporna längre, nu tar han hissen, säger Linda Neidert.

– Det är otroligt värdefullt att ha ledningen så nära. När jag kommer in med ett förslag är det bara att knacka på, och få ett ja eller nej. Det hade varit värre att behöva invänta svar från någon avlägsen styrelse. Vi har korta beslutsvägar och kan därför ta snabba beslut, vilket gynnar både oss och hyresgästerna.

Bygg-Götas kontor ligger på fjärde våningen i det gamla tegelkomplexet på Kämpegatan på Gullbergsstrand. Förr var det konjakslager här. I samma komplex ligger den kända byggnaden Pagoden, ett gammalt tobakslager som Bygg-Göta har byggt om till ett modernt kontorshus som samtidigt har kvar den kärva industrikänslan i tegelväggarna.

– Det är ett väldigt lyckat projekt. Hyresgästerna är jättenöjda, restaurangen i bottenplan går bättre än någon hade hoppats på och huset utsågs förra året till Göteborgs vackraste hus.

Det finns en ledig lokal i huset, 950 kvadratmeter på vindsvåningen.

– Det är en fantastisk lokal, med en fin balkong med utsikt över Göteborg.

Bygg-Göta siktar nu på att gå vidare och uppgradera byggnaden närmast Pagoden utefter Kämpegatan där det egna kontoret (som vetter ut mot Mårten Krakow­gatan) ligger.

– Vi har vidtalat hyresgästerna om att vi kommer att påbörja arbetet inom tre år. Vi ser stor potential i området, det är ett bra läge för moderna kontor. Pagoden var en framgång och på granntomten färdigställs nu kvarteret Tennet som Platzer nyligen köpte av Skanska.

Bygg-Göta gör också om en byggnad på Odinsplatsen till moderna kontor, och hoppas att framöver kunna sätta spaden i backen för nybyggnationer intill Porsche och Audi i Mölndal.

– Vi är ett bolag som köper, bygger nytt och förvaltar. Vi säljer väldigt sällan utan utvecklar för att behålla. Allt vi gör är väldigt långsiktigt.

Hur är marknadsläget för närvarande?

– Före sommaren gick det ganska trögt, men efter semestern var det som att någon hade dragit ur proppen och det har nu varit en väldig efterfrågan på lokaler. Centrala kontor har det länge varit högt tryck på, men nu har vi hyrt ut mycket annat, till exempel väldigt många mindre lagerlokaler på Hisingen.

Hur tror du att Bygg-Göta ser ut om tio år?

– Vi kommer att ha några fastigheter till och vi kommer att ha utvecklat en del fastigheter. Annars är det ungefär som i dag. Jag kommer säkert att vara kvar.

Lediga lokaler i GöteborgDela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration