Flexibelt i Danderyd Kontor

Kungsledens styrka i Danderyd är att man kan attrahera företag i olika faser. <br /> <br /> – Vi äger totalt 100 000 kvadratmeter i Danderyd, så möjligheterna är många, säger Fredrik Lindén, uthyrare på Kungsleden.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-04-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

GE är Kungsledens största hyresgäst i Danderyd.
Bild: Henrik Ekberg


Samlingsnamnet för Kungsledens fyra fastigheter i Norrortskommunen är Danderyd Kontor. Vi träffas vid Svärdet 7, precis intill E18. Detta är Kungsledens största fastighet i Danderyd och består av tolv byggnader om totalt 41 000 kvadratmeter. Fredrik Lindén berättar att Kungsleden nu är i full gång att se över sitt bestånd på den västra sidan av motorvägen.

– Vi går igenom alla byggnader här i Svärdet 7. Alla entréer och trapphus ska renoveras, även de lediga lokalerna renoveras efter hand. Där till exempel, säger Fredrik Lindén och pekar på byggnaden bredvid där IT-bolaget Seyc nyligen flyttade in i sina nyrenoverade lokaler.

Vill jobba med kluster


De fyra fastigheterna i Danderyd ingick i den jätteportföljd som Kungsleden köpte av GE Capital Real Estate i slutet av 2013. En kort promenad bort från de orangea tegelbyggnaderna på Svärdvägen ligger Mörby Cent­rum som nu står inför en upprustning. Rakt över E18 kan man se Kungsledens andra fastighet i Danderyd – Bergudden 8, som bland annat rymmer Sats. Här finns det i dagsläget en ledig kontorslokal. Kungsledens ambition är att jobba mer med kluster.

– Det finns många fördelar med att vara en stor fastighetsägare i en kommun. Det skapar en flexibilitet; företag kan växa och krympa hur de vill eftersom beståndet är så stort och varierat, förklarar Fredrik Lindén.

Strax nedanför Bergudden ligger Muttern 3 där det i dag finns några lediga butikslokaler. Största vakanta yta i Danderyd för Kungsleden är belägen i Trekanten 5 på Vendevägen där GE har sitt huvudkontor. GE är Kungsledens största hyresgäst i Danderyd med sina 15 000 kvadratmeter.

– På Vendevägen har vi tre lokaler bredvid varandra på totalt 2 900 kvadratmeter, dessa lokaler kan göras om till en stor lokal, berättar Fredrik Lindén.

Närmaste arbetsplatser


Enligt Kungsleden är Danderyds Kontor Stockholms närmaste arbetsplatser. Något som Fredrik Lindén förklarar med att det endast tar 15 minuter in till Stockholms Centralstation med tunnelbanan. Och bilvägarna är i bra skick och många.

– Det är också nära på det sättet att många beslutsfattare bor här, tillägger han.

Kungsledens huvudsyfte är att kunna ta hand om en hyresgäst under en lång cykel. Bolaget eftersträvar en blandad fastighetsportfölj, vilket också är möjligt i Danderyd.

– Vi är stora här och har därför möjlighet att jobba mycket med service för att attrahera våra hyresgäster. I våra fastigheter har vi till exempel gott om restauranger och kaféer, vi har hotell och träningsmöjligheterna är många.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration