Det nära fastighetsbolaget i Malmö city

Malmö Cityfastigheter är ett nära fastighetsbolag, bokstavligt talat. Från kontoret till den fastighet som ligger längst bort tar det endast 20 minuter att promenera. – Och på vägen dit passerar man ytterligare fem av våra fastigheter, säger Christel Nordberg, uthyrningsansvarig på Malmö Cityfastigheter.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-03-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Christel Nordberg är uthyrningsansvarig på Malmö Cityfastigheter.
Bild: Malmö Cityfastigheter


Malmö Cityfastigheter äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i centrala Malmö. Bolaget äger totalt 13 fastigheter till ett värde av 1,5 miljarder kronor, varav majoriteten består av kontor. Det senaste förvärvet var fastigheten Högvakten på Norra Vallgatan 80, mitt emot Malmö Live, som man köpte av Wihlborgs. I huset sitter bland andra konsultbolaget Optilon och Relier.

– Vi betraktar den som en utvecklingsfastighet och kommer att göra investeringar för att lyfta både in- och utsida, säger Christel Nordberg.

En fastighet om året


Malmö Cityfastigheter bildades 2002 av ett antal företrädare för Malmös näringsliv. Gemensamt för ägarna var deras starka tro på Malmös framtid. Sedan starten 2002 har man alltså förvärvat 13 fastigheter, vilket betyder en om året i snitt. Och detta är en takt man tänker försöka fortsätta hålla.

– Vår ambition är att köpa en fastighet om året och där är läget det viktigaste. De ska helst vara i centralt läge och det ska finnas möjlighet till förädling och anpassning, säger Christel Nordberg.

Centralt är ledordet för Malmö Cityfastigheter. Sex av bolagets fastigheter ligger längs Vallgatan och själva har man sitt kontor vid Stortorget där fyra medarbetare har sin arbetsplats. De största hyresgästerna är Region Skåne, Big Bowl och Arbetsförmedlingen.

– Vi ser helst en mix av verksamheter. Förutom kontor och en mindre del handel så har vi även 120 lägenheter, säger Christel Nordberg.

Det inkluderar inte de 15 lägenheterna som man nu håller på att skapa i fastigheten Skepparen 19 på Västergatan 23–25. Fastigheten är en renodlad kontorsbyggnad från förra sekelskiftet och har ytor om cirka 1 000 kvadratmeter som nu görs om till lägenheter och en lokal i bottenplan.

– I samband med detta kommer vi även att göra om innergården. Detta är en äldre fastighet och det kommer att bli väldigt attraktiva boenden, säger Christel Nordberg.

Hur är det att jobba på Malmö Cityfastigheter?


– Jag har varit här sedan 2010 och jag tycker det är jättespännande. På ett mindre bolag får man jobba med både stora och små frågor, vilket är varierande. Tidigare har jag bland annat jobbat som Facility Mangement-konsult, teknisk förvaltare och som VVS-ingenjör. Det är också roligt att jobba i Malmö där jag är född och uppväxt och där det händer så mycket nu.

Hur skulle du beskriva er som hyresvärd?


– Vi skall ge bra service och hanterar till exempel felanmälningar snabbt. Detta är möjligt på grund av att vi jobbar så nära våra fastigheter. Vi finns bokstavligt talat nära kunden. Från att ha haft extern förvaltning, administration- och ekonomiavdelning sköter vi nu allt själva. Det tror jag uppskattas av hyresgästerna.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration