Nacka Forum växlar upp

I stort sett varje månad öppnar en ny butik upp i Nacka Forum och efter sommaren lanseras Åhléns nya koncept i köpcentrumet. Som dessutom rustas upp invändigt. – Det händer mycket, men vi ser kontinuerligt över förbättringsmöjligheterna, säger centrumchef Mattias Stock.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-10-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Henrik Ekberg


När vi slår oss ner i en lounge-avdelning, strax bredvid det lokalutrymme som snart kommer att fyllas upp av Åhlénsvaror, pågår ett arbete med att vända på en rulltrappa för att optimera flödena för kunderna. Mattias Stock på Unibail-Rodamco, som äger fastigheten i centrala Nacka, påpekar att även möblerna i loungen kommer att bytas ut och belysningen ses över.

– Vi har anlitat en designbyrå i Paris, där vårt huvudkontor ligger, som ska ta fram skisser, göra materialval och så vidare och utforma inredningen efter våra förutsättningar, berättar Mattias Stock.

Ska bli grönare


Unibail-Rodamco arbetar även med utformningen av området vid intilliggande Forumvägen. Tanken är att platsen ska fyllas med uteserveringar och bli grönare.

– Vi vill inte bara förvalta utan även utveckla. Och vår vilja är givetvis att Nacka Forum ska bli Nackas riktiga centrum. Vi jobbar mycket med kommunen och en viktig hygienfråga för oss är att få en tunnelbanelinje hit ut.

Mattias Stock berättar att de jobbar mycket med servicetjänster i Nacka Forum. I dag finns gratis wi-fi och här och var i den stora byggnaden finns det Ipads utplacerade som är fria att använda av kunderna. Man jobbar även mycket med medlemserbjudanden och lojalitetskort.

Vilken säkert är en av anledningarna till att Nacka Forum ofta hamnar högt upp när det handlar om att lista Stockholmarnas favorithandelsplatser. Den senaste tiden har en rad nya aktörer etablerat sig i köpcentrumet. Nyligen flyttade till exempel den populära barn- och livsstilsbutiken Sprall in i en butik om 400 kvadratmeter.

– Det är både spännande och fantastiskt roligt att kunna få visa upp hela vårt breda och lekfulla sortiment i vår största butik hittills. Inte minst kommer vi att kunna lyfta fram vårt urval av unika möbler och inredning på ett sätt vi inte kunnat tidigare.

Att dessutom få göra det i Nacka Forum känns särskilt kul eftersom vi redan i dag har många trogna kunder från Nacka i vår Östermalmsbutik, säger Marie Meijer, Spralls vd och grundare.


Jobbar mycket med kluster


Leksakskedjan Hamley’s, som tidigare begärts i konkurs, har åter öppnat upp i samma lokaler med nya ägare. Vidare är Nordic Design Collektiv, Pop Up Place Limited, Hobbex, Cinnamon shoes, Diabless och Forum Deli nya hyresgäster.

– Vi försöker jobba mycket med kluster. Det är ju så att ligger det flera klockaffärer bredvid varandra så är sannolikheten stor att om inte kunden handlar i den ena butiken så väljer hen den andra, berättar Mattias Stock.

I september 2015 kommer Åhléns nya varuhus att öppna sin nya butik i den norra delen av Nacka Forum. I dag har man butik på andra sidan, i den gamla delen. Med sitt nya Iconic Shopfront kommer man att lyfta varuhuset till nästa nivå.

– Det känns mycket bra att flytta till denna nya lokal i ett fantastiskt läge i Nacka Forum. Här kommer vårt nya varuhuskoncept att komma till sin fulla rätt, med det allra senaste sortimentet från egna varumärken inom dam, barn, accessoarer, hem och skönhet, som kommer att förenkla, förbättra och förgylla livet för kunderna, säger Ann-Christin Edling-Jönsson, Retail Operations Manager på Åhléns.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration