Första spadtaget för Brunna Logistikpark

I början av november togs det första spadtaget för Hälsobrunnen, NCC:s stora lager- och logistiksatsning i Brunna i Upplands-Bro. Totalt kommer runt 100 000 kvadratmeter lager- och logistiklokaler att byggas.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-10-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Henrik Ekberg


Atrium Ljungberg äger och förvaltar fastigheter i landets tillväxtorter, huvudsakligen i Stockholm, Malmö och Uppsala. I Stockholm har man fem marknadsområden: Kista, Hagastaden, Södermalm, Farsta och Sickla där även huvudkontoret är beläget och där ett hundratal personer arbetar. Beståndet uppgår till cirka 400 000 kvadratmeter kontorsyta och cirka 500 000 kvadratmeter butiksyta.

Dessutom äger och förvaltar man drygt 600 lägenheter i huvudstaden och i Malmö. Nyligen invigdes ett av landets mest uppmärksammade projekt, Nod, i Kista. Kvarteret Nod är ett kluster som samlar forskning, utbildning och företagande till en innovativ och kreativ mötesplats.

Ett annat projekt som Atrium Ljungberg står bakom är affärskontoret Sickla Front vid Sickla och Hammarby Sjöstad. Sickla Front, som får en kontorsyta om 10 300 kvadratmeter, är nu färdigställt. Återstår gör hyresgästanpassningar och hösten 2015 förväntas de första hyres­gästerna att flytta in.

Ett annat intressant projekt är på gång i Hagastaden i Solna. Det handlar om ett större kontorshus och en mötesplats som kommer att byggas på en överdäckning över E4:an.

– Projektet går under namnet Molekylen och den totala lokalytan blir på mellan 35 000–40 000 kvadratmeter. Det ligger i ett mycket spännande område med life science-verksamheterna i området och tunnelbanan som är på gång till Hagastaden.

Där är Atrium Ljungberg redan en betydande aktör med 100 000 kvadratmeter befintliga kontor. Ambitionen är att börja bygga Molekylen under 2016, säger Jonas Törnell.

Hur jobbar ni med hyresgästerna?


– Jag tror vår lokala organisation med kontor i affärs­områdena är ganska unik. Vi inte bara pratar om samverkan utan vi är verkligen nära våra kunder. Sen outsourcar vi ingenting utan har egen förvaltning, driftsorganisation samt marknads- och uthyrnings­organisation.

Dessutom en projektledningsorganisation och eget byggbolag. Det tror jag är en trygghet för hyresgästerna. Vår ambition är att våra hyresgäster ska se oss som partner och inte bara som hyresvärd.

Vad är det bästa med att jobba på Atrium Ljungberg?


– Det bästa är att vi greppar helheten. Vi förstår hela fastighetsaffären. Att vi är en långsiktig ägare är en väldig styrka och trygghet som uppskattas av såväl hyresgäster som kommuner där vi verkar.

Atrium Ljungberg har som mål att miljöcertifiera alla större nybyggnader enligt brittiska Breeam. Jonas Törnell har jobbat på Atrium Ljungberg i sammanlagt 20 år. Förra året kom han tillbaka efter en utflykt på Newsec i sex år.

Hur ser du på framtiden för Atrium Ljungberg?


– Den ser väldigt ljus ut. Vårt mål är att investera en miljard per år i egna utvecklingsprojekt i Stockholm, Malmö och Uppsala.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration