Så blir du lyckligare på jobbet

Startup Collective har låtit unga entreprenörer peka ut enkla vanor som gör dem lyckligare på jobbet. Här är de elva punkter de kom fram till.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-12-08 | Arbetsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

1. Lämna kontoret


Det finns många tillfällen att resa sig och gå en kort promenad under dagen. Om du har ett schemalagt samtal som inte kräver att du sitter vid datorn; sätt i hörlurarna och ta med dig samtalet runt kvarteret. Det finns dessutom gratis wifi på en massa ställen. Testa att jobba på något av dem ibland.

2. Skapa morgonrutiner


Fasta morgonrutiner hjälper dig både att hamna på rätt spår och att stanna där. Att meditera, träna, äta en nyttig frukost och skriva ner saker man är tacksam för – allt detta innan arbetsdagen – det hjälper dig att hitta fokus och hålla dig lycklig resten av dagen.

3. Involvera familjen


Vare sig det handlar om att arbeta med familjen, eller göra aktiviteter med de anställda och deras familjer, är detta något som visar att varje person är medlem i en familj och arbetar tillsammans. Dessutom kommer det att göra de anställda bekvämare och därmed också mer produktiva.

4. Tänk på dina anställda


Att tänka på dina anställda kan göra dig lyckligare. Det är de här människorna du jobbar med och det är de som ska vara motiverade, hitta problem och lösa dem. Tänk på var och en av dem och hur tacksam du är över att ha dem i ditt liv. Att göra detsamma med kunderna bidrar även det till ett lyckligare arbetsliv.

5. Meditera


Meditation kan vara ett viktigt verktyg för att arbeta glad, och det finns många fördelar med en daglig meditation. Det handlar om att ta sig en minut för att blunda och fokusera på andningen. Även Seattle Seahawks huvudtränare Pete Carroll har införlivat meditation i lagets träning, som lett dem till Super Bowl.

6. Outsourca


Identifiera vad det är som äter upp er tid och gör er olyckliga, och se till att outsourca detta. Oavsett om du anställer personer som tycker om dessa uppgifter eller om du lägger ut dem på frilansare kommer denna förändring tillåta dig att fokusera på de saker du faktiskt är produktiv och lycklig när du gör.

7. Var tacksam


Säg "tack" varje dag till din personal, din partner och din familj. Visa tacksamhet och uppskatta vad du har.

8. Lär dig improvisera


Det lär dig att alltid acceptera först och understryker värdet i att påpeka det uppenbara.

9. Se till att dina anställda är lyckliga


Fastna inte i den traditionella nio till fem-formen. Det är okej att låta folk börja vid 10 vissa dagar och sluta ­tidigare på fredagar. Se till att du och ditt team får belöningar när ni jobbat hårt. Om dina anställda är lyckliga kommer det göra dig lyckligare och dessutom blir det lättare för er alla att jobba hårt.

10. Lär dig varje dag


Arbetet kan bli slentrianmässigt när du gör samma sak dag ut och dag in. Ett enkelt sätt att göra arbetet mer engagerande är att lära dig nya saker, samtidigt som du bidrar till företaget. Odla din hjärna när du hjälper företaget att växa. Var inte rädd för att vara öppen mot din arbetsgivare om att du vill lära dig nya saker. ­Chefer älskar anställda som vill utöka sin kompetens.

11. Ta en dag i taget


"Alla dagar har sina problem, så varför stressa om morgondagen?"


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration