Hälsoföretag från Sollentuna till Hagastaden

Efter nästan 25 år i Sollentuna flyttar det globala hälso- och sjukvårdsföretaget MSD till fastigheten Blästern på Gävlegatan i Hagastaden.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-08-01 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Hälso- och sjukvårdsföretaget MSD flyttar till Hagastaden.


Företaget har tecknat ett kontrakt med Atrium Ljungberg om 2 000 kvadratmeter. Lokalerna kommer att inhysa företagets hela svenska verksamhet, det vill säga cirka 170 medarbetare.

– För MSD i Sverige är det viktigt att vara med i utvecklingen av det nya klustret så tidigt som möjligt och därigenom få tillgång till den dynamik och kompetens som nu samlas på ett geografiskt begränsat område, säger Jacob Tellgren, vd för MSD i Sverige.


Företagets nya lokaler utformas som ett aktivitetsbaserat kontor som bjuder in till samarbete. Inflyttning sker 1 mars 2015.

– MSD är helt rätt typ av aktör för Haga­staden och etableringen är väldigt positiv för bilden av området och dess innehåll med fokus på hälsa och life science, säger Micael Averborg, chef för affärsområdet Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

Klara i fastigheten Blästern 6 är också kommunikationskoncernen Nordic Morning som hyr 3 500 kvadratmeter med inflyttning 1 januari 2015.

Sök lediga lokaler i Hagastaden


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Hyrorna i Stockholm city fortsätter att stiga Hyrorna i Stockholm city fortsätter att stiga Kistas nya kulturella högborg Kistas nya kulturella högborg Kommunikationen avgörande för lokalhyresmarknaden i Stockholmsregionen Kommunikationen avgörande för lokalhyresmarknaden i Stockholmsregionen Stigande hyresnivåer att vänta i Stockholm Stigande hyresnivåer att vänta i Stockholm Moderna och flexibla kontorslokaler i Solna Moderna och flexibla kontorslokaler i Solna Mode och Trud hjälper till att minska koldioxidutsläppen i Stockholm Mode och Trud hjälper till att minska koldioxidutsläppen i Stockholm