"Industriområdena ska skötas som parker"

Brommas industriområden är viktiga för stadsdelen. Men man måste värna om dem och sköta dem som parker, säger Håkan Rosander på Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp. <br /> <br /> – Men där är vi inte riktigt än, tillägger han.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-05-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Man vill locka fler företag till området.
Bild: Bromma-Ulvsunda FöretagsgruppBromma-Ulvsunda Företagsgrupp har 110 medlemmar bestående av fastighetsbolag och företag i olika storlekar och branscher. Företagsgruppen jobbar bland annat med stadsbyggnadsfrågor och bostadsbyggande i syfte att stimulera tillväxten för näringslivet och göra stadsdelen till en ännu bättre plats att verka i. I första hand handlar det om Ulvsunda i Bromma. Tillsammans med medlemmarna jobbar man även med områdesbevakning av företag. Men den stora knäckfrågan nu är trafiksituationen.

Långa köer


– Det blir ofta väldigt långa köer, inte minst vid Ulv­sunda­vägen. Där försöker vi ligga på Trafikkontoret, samtidigt inser jag förstås att vi har den mark vi har, det är en begränsad yta. En vägbro från Ulvsundavägen söderifrån och in på flygplatsen är något som är uppe för diskussion, men än har man inte kommit till skott. Men det kan göra situationen lite bättre. Även längs Ulvsundavägen vill jag se en upprustning och en annan karaktär med till exempel snyggare digitala skyltar, säger Håkan Rosander och fortsätter:

– Just nu jobbar vi med ett ärende som rör en gata i Ulvsunda som riskerar att spärras av och därmed omöjliggöra in- och utleveranser till flera företag så att deras verksamhet kan tvingas upphöra.

Brommas näringsliv består av företag som verkar inom en rad olika branscher. Men framför allt service- och handelsföretagen är många, enligt Håkan Rosander, vilket har att göra med det stora handelsområdet Bromma Blocks.
Artikelbild

Håkan Rosander.
Bild: Bromma-Ulvsunda Företagsgrupp


– Här i Ulvsunda finns det också många aktörer inom flera andra branscher, såsom fastigheter, bilar, hotell och restaurang, konsulter, vård och hälsa, tillägger han.

Liksom i många andra kommuner och städer finns det i Bromma ett behov av nyproducerade bostäder.

– Vi behöver bostäder, men det får inte bli så att bostäderna tränger bort företagen. Där finns det en oro bland våra medlemmar. Detta eftersom bostäder är något som prioriteras av staden och tung trafik och buller inte får förekomma i ett bostadsområde. Ett exempel på detta är bostäderna som planeras vid gamla Prippsområdet där det finns en hel del verksamheter. Detta är en svår fråga eftersom vi företagare samtidigt vill ha bostäder för att locka till oss personal.

Låga vakanser


Företagsgruppen har flera fastighetsägare som medlemmar och Rosander nämner att vakanserna är låga i området. Och framtiden för Bromma ser han som positiv.

– Bromma ligger nära city, läget är bra och Bromma flygplats gör kommunikationerna med övriga landet enkla och snabba. Kan vi få bukt med trafiken så blir det bättre. Sen gäller det att hålla rent och sköta om industriområdena, de ska skötas som parker.

Lediga lokaler att hyra i Bromma


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Mest efterfrågan på moderna och effektiva fastigheter i centrala Stockholm Mest efterfrågan på moderna och effektiva fastigheter i centrala Stockholm Gott om lediga lokaler i Kista Gott om lediga lokaler i Kista Nybildad arkitektbyrå till Fatburen Nybildad arkitektbyrå till Fatburen Mode och Trud hjälper till att minska koldioxidutsläppen i Stockholm Mode och Trud hjälper till att minska koldioxidutsläppen i Stockholm Brygger öl på löpande band i kyrkan Brygger öl på löpande band i kyrkan Siemens väljer Arenastaden Siemens väljer Arenastaden