Stordalen fortsätter hotellsatsningen i Malmö

Norske hotellkungen Petter A Stordalen gillar Malmö. Så mycket att han nyligen beslutade att satsa på ytterligare ett hotell i staden.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-06-01 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Det nya hotellet i Malmö kommer delvis att inrymmas i Skånska Dagbladets gamla tidningshus.
Bild: Choice


Sedan tidigare driver hans Nordic Choice Hotels tre hotell i Malmö och ytterligare två ska öppnas under 2015. Det sjätte, Clarion Collection Hotel S:t Gertrud, ska stå klart sommaren 2016.

Det nya hotellet kommer att ligga ett par minuter från Malmö central och inrymmas delvis i Skånska Dagbladets gamla tidningshus, men också i en nybyggd del av fastigheten. Hotellet kommer att ha 180 hotellrum, restaurang och gym. Ett 15-årigt hyresavtal har skrivits mellan fastighetsägaren Skånska Dagbladets fastighetsbolag och hotellkedjan.

– Jag är otroligt stolt över att kunna slå upp portarna till ännu en hotellpärla mitt i fantastiska Malmö. Malmö har en otrolig potential med sin nybyggaranda och mångfald och jag har bestämt mig för att delta i utvecklingen, säger Petter A Stordalen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Hamnarna viktiga för Malmö Hamnarna viktiga för Malmö Här är programmet för Fastighetsmarknadsdagen i Öresund Här är programmet för Fastighetsmarknadsdagen i Öresund Öresund: Viktigt att möta produktion av kontor mot efterfrågan Öresund: Viktigt att möta produktion av kontor mot efterfrågan Ökning att vänta av marknadshyran i Öresundsregionen Ökning att vänta av marknadshyran i Öresundsregionen Cityhandeln i Malmö på frammarsch Cityhandeln i Malmö på frammarsch Hyllie: AAA-läge för kontor Hyllie: AAA-läge för kontor