Diös tecknar nytt hyresavtal med Kronofogden

Diös och Kronofogden har tecknat ett grönt hyresavtal om cirka 750 kvadratmeter verksamhetsanpassad kontorsyta på Nygatan i centrala Umeå. Inför inflyttningen, som beräknas ske i september 2025, genomgår lokalen en uppgradering med inslag av återbruk.

Skriven av Redaktionen 2024-06-26 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kronofogdemyndigheten flyttar till nya lokaler i Umeå.
Bild: Diös


Kronofogden är en statlig myndighet som arbetar med skulder. Myndigheten har omkring 2 300 medarbetare utspridda på 32 orter i landet, varav cirka 60 arbetar på kontoret i Umeå.

– Tillsammans skapar vi ett kontor med god tillgänglighet, en härlig arbets- och besöksmiljö och flexibla förutsättningar att anpassa utformningen i takt med att arbetssättet utvecklas. Vi är väldigt glada över att välkomna myndigheten till oss på Nygatan och ser fram emot att under kommande år utveckla ett riktigt ändamålsenligt kontor, säger David Nygren, uthyrare, Diös Umeå.

Diös och Kronofogden har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration