Castellum hyr ut till Kronofogdemyndigheten

Castellum har avtalat ett sexårigt hyreskontrakt med Kronofogdemyndigheten om cirka 2 000 kvadratmeter på Lilla Bommen 4 i centrala Göteborg. Inflyttning är planerad till maj 2025.

Skriven av Castellum 2024-06-19 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Lilla Bommen 4.
Bild: Castellum


– Det känns mycket bra att hälsa Kronofogdemyndigheten välkomna till dessa ljusa och vackra arbetsplatser med hamnmiljön och historiska Barken Viking som granne, säger Helena Dellborg, uthyrningsansvarig på Castellum, region Väst.

Lokalerna fördelar sig på två våningar med ljusinsläpp i alla väderstreck och miljöcertifiering enligt BREEAM In-Use med primärt syfte att minska befintliga byggnaders miljöbelastning. Castellum kommer dessutom att uppgradera vissa installationer för att ytterligare förbättra fastighetens energiprestanda.

– Det nya avtalet har tagits fram i en gemensam process. Kronofogdemyndigheten har varit konstruktiva och lösningsfokuserade genom hela samarbetet, säger Helena Dellborg.

Lilla Bommen har anor från mitten av 1600-talet och blev raskt Göteborgs hamn för kanaltrafik och inrikessjöfart med både lastbåtar och passagerarfartyg. Idag präglas området av dynamisk tillväxt, där Castellum har en ledande roll i förnyelsen av kontorsfastigheterna som blir ett centralt nav där stadspulsen möter vattnet.

– Jag är glad över att Kronofogdemyndigheten valt Castellum och stolt över att vi kunnat lösa deras lokalbehov på bästa sätt. Att myndigheten flyttar hit stärker hela området och stimulerar fortsatt expansion, säger Örjan Rystedt, vd, Castellum region Väst.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration