Mathworks flyttar till Arenastaden

Fabege har tecknat ett hyresavtal med Mathworks om drygt 1 100 kvadratmeter i fastigheten Kvarteret Poolen i Arenastaden. Tillträde planeras till oktober 2024 och avtalet löper i sju år. Kontorshuset är certifierat enligt BREEAM nivå Excellent.

Skriven av Redaktionen 2024-06-05 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kv Poolen.
Bild: Fabege


Fastigheten är belägen på Gustav III:s Boulevard 134 och inrymmer såväl kontor som restaurang, gym och simhall. Mathworks tillträder det översta våningsplanet med utsikt i alla väderstreck och två egna terrasser.

– Vi ser mycket fram emot att välkomna Mathworks till sitt nya kontor i Arenastaden. Vi hoppas att de attraktiva kontorslokalerna, det goda kommunikationsläget och det breda serviceutbudet i såväl fastigheten som genom Westfield Mall of Scandinavia och Friends Arena kommer bidra till mervärden för Mathworks medarbetare och verksamhet, säger Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef på Fabege.

Colliers Leasing har varit rådgivare i affären.
– Vi är oerhört glada över att kunna gratulera alla parter till en fin affär och ett gott samarbete. Vi är övertygade om att placeringen i Arenastaden och de fantastiska lokalerna kommer att möjliggöra en produktiv och trivsam arbetsmiljö för Mathworks, säger Marie Meyer, Head of Leasing på Colliers.

Det arbetar runt 30 000 personer i Arenastaden i dag och här finns många av Sveriges mest framgångsrika företag etablerade. Kvarteret Poolen tilldelades tidigare i veckan Solna stadsmiljöpris 2024 och vann Årets Bygge 2023.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration