Trio till Corems New York-kåk

Corem tecknar tre hyreskontrakt i New York.

Skriven av Redaktionen 2024-05-29 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

28&7 i New York.
Bild: Corem


Corem har tecknat ytterligare tre hyreskontrakt avseende totalt 1 234 kvadratmeter i projektfastigheten 28&7 i New York. Ellipsis Labs kommer att flytta in på 807 kvadratmeter under inledningen av 2025 och hyrestiden är fem år. Antimetal och Parcl flyttar in på 238 kvadratmeter respektive 190 kvadratmeter i juni 2024, hyrestiderna är tre respektive ett år. I och med dessa uthyrningar uppgår Corems totala årliga kontraktsvärde för samtliga tecknade hyresavtal i USA till cirka 17 miljoner USD och uthyrningsgraden i 28&7 uppgår till 60 procent.

28&7, en modern kontorsbyggnad om totalt 12 våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street i Chelsea på Manhattan, är Corems näst största pågående projekt och utvecklas i samarbete med GDS Development Management (GDSNY). Byggnaden är certifierad enligt LEED Gold och erbjuder såväl service i bottenvåningen som kontorsytor med den senaste teknologin vad gäller luftkvalitet och beröringsfria system. Fasaden består av treglasfönster och element i svartglaserad terrakotta.

– Vi är otroligt glada över den takt med vilken vi tecknar avtal i USA och att vi därför kan tillkännage ytterligare tre tecknade hyresavtal i vår premiumfastighet 28&7. Dessa hyresgäster, Ellipsis Labs, Antimetal och Parcl, är verksamma inom finanssektorn och IT/fintech och kommer bidra på ett utmärkt sätt till hyresgästsammansättningen i byggnaden. Uthyrningstakten bekräftar den fortsatt starka efterfrågan på nya kontorsbyggnader i premiumsegmentet i New York. Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York som en följd av trenden där premiumhyresgäster flyttar till alltmer högkvalitativa kontorsbyggnader, säger Rutger Arnhult, Corems vd.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration