Wallenstam hyr ut till Götaplatsgruppen och Park Lane

I höst ska Park Lane och Götaplatsgruppen öppnar en nysatsning på hörnet vid Korsgatan och Kyrkogatan i Göteborg. Just nu genomför Wallenstam en renovering i fastigheten med anor från 1820-talet, vars drygt 600 kvadratmeter nu ska bli restaurangyta.

Skriven av Redaktionen 2024-05-22 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

I korsningen Kyrkogatan/Korsgatan öppnar Götaplatsgruppen och Park Lanes nya storsatsning till hösten.
Bild: Wallenstam


Huset vid korsningen Korsgatan, Kyrkogatan, för Göteborgaren ofta bekant som “Josephssonshuset", började sin resa 1820, när Hans Christian Koch byggde huset för att använda det som värdshus, vinlager och bostadshus. På 1920-talet övertog C.J Josephsson huset för att starta ett “bosättningsmagasin". När Wallenstam köpte huset efter ytterligare 100 år var det i behov av en stor portion kärlek och en omfattande renovering påbörjades.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att låta en så populär adress som denna få leva upp, byta skepnad och innehåll för att bidra positivt till hela området som i sig sjuder av liv och rörelse. Vi har ju sedan tidigare också fin erfarenhet av framgångsrika samarbeten med Götaplatsgruppen i etableringen av Tavolo och Vinbaren, säger Marina Fritsche, regionchef Göteborg och vice vd för Wallenstam.

– Vi ser otroligt mycket fram emot öppningen och kan lova en upplevelse som blandar det bästa från båda världar när det kommer till mat, dryck och underhållning. Det blir en folklig restaurang i ett oslagbart läge med ett spännande och trivsamt koncept som vi tror på, säger Bengt Linde, Götaplatsgruppen.

– Vi trivs ihop och älskar att överraska, skapa stämning och upplevelser tillsammans med god mat och dryck. Det ser vi verkligen fram emot att göra här mitt i hjärtat av Göteborg i en helt fantastisk lokal, säger Daniel Brookes, Park Lane.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration