Wihlborgs bygger Caldics nya huvudkontor

Wihlborgs har tecknat ett 20-årigt avtal med livsmedelsföretaget Caldic Ingredients Nordic om en ny anläggning på 10 000 kvadratmeter på Galoppen 1 i Fosie i östra Malmö. Caldic flyttar både fabrik och kontor till anläggningen, vilket omfattar cirka 90 arbetstillfällen. Tillträde äger rum hösten 2025.

Skriven av Redaktionen 2024-05-15 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Galoppen 1 kommer bli totalt 10 000 kvadratmeter.
Bild: Wihlborgs Fastigheter


Caldic är en av världens främsta aktörer inom handel med specialingredienser till livsmedel, läkemedel, personlig omvårdnad och industriprodukter. Företaget har globalt huvudkontor i Rotterdam och cirka 4 000 medarbetare runt om i världen.

Den nordiska verksamheten har huvudkontor i Frihamnen i Malmö, fabriker i Knislinge och i danska Rödovre, samt försäljningskontor i Danmark, Norge och Finland. Den nya siten innebär en samlokalisering av de två fabrikerna och det nordiska huvudkontoret. Investeringen omfattar 264 miljoner kronor inklusive markförvärv för 23 miljoner kronor.

– Vi på Caldic är väldigt stolta över det här projektet som är ett tydligt steg i vår fortsatta utveckling i Norden. Verksamheten i Norden startade här i Malmö 1923, då som AB R Lundberg, så vi har en mer än 100-årig historia i staden. Investeringen som Caldic nu gör är ett tydligt bevis på det förtroende som finns, både för vår lokala organisation och Norden som marknad. Vi har ett team som kommer att skapa stor tillväxt även kommande år, säger Gustav Larsson, vd för Caldic Ingredients Nordic.

– Vi är väldigt glada att kunna möta Caldics behov för att utveckla sin verksamhet vidare. Det kommer att bli en modern byggnad med höga krav på installationer, tekniska system och certifiering. För Wihlborgs är det viktigt att även fastigheter för industri och produktion har höga hållbarhetsambitioner, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Byggnaden planeras certifieras enligt Miljöbyggnad nivå Guld.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration