Optigroup flyttar sitt huvudkontor till Pedagogen Park i Mölndal

Den internationella distributionskoncernen Optigroup, som bland annat äger de svenska bolagen Procurator, Scaldia och Papyrus, flyttar i höst sitt huvudkontor till Parkhus 4 i Pedagogen Park.

Skriven av Redaktionen 2024-05-08 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Parkhus 4 i Pedagogen Park.
Bild: Aspelin Ramm


Optigroup hyr 1 810 kvadratmeter, ett helt våningsplan, när man flyttar sitt huvudkontor till Pedagogen Park i Mölndal.

– Det känns kul och spännande att ännu ett stort internationellt företag väljer att flytta hit. Ju fler olika företag som etablerar sig här, desto fler nya möten och förhoppningsvis fler nya samarbeten och affärsmöjligheter, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Optigroup driver verksamheter i ett 20-tal europeiska länder inom flera olika branscher. Med 2400 anställda och 105 000 kunder omsätter koncernen cirka 1,5 miljarder euro varje år.

– Pedagogen Park är en dynamisk och växande del av Mölndal som erbjuder en inspirerande miljö med en blandning av kontor, bostäder, handel och restauranger. Området är lättillgängligt med utmärkta kommunikationer, vilket gör det enkelt för oss att pendla och ta del av lokalservicen, säger Henrik Hjalmarsson, vd på Optigroup.

Nu påbörjas en anpassning av lokalerna för att tillgodose de krav och önskemål som Optigroup har på sitt nya huvudkontor. Inflyttningen är planerad till november 2024.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration