Wihlborgs hyr ut 4 800 kvadratmeter på Ideon i Lund

Nu smygöppnar Game Town i AMF Fastigheters Fatburen, Stockholms första co-working för spelutvecklare. Game Town ska bli en kreativ, innovativ och social mötesplats för spelutvecklare i Stockholm och bidra till att ytterligare befästa Södermalm som nav för branschen. Game Town blir också en bas för branschorganisationen Dataspelsbranschen.

Skriven av Redaktionen 2024-04-17 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Nya Vattentornet 4, Cube.
Bild: Alexander Olivera


Wihlborgs har tecknat avtal med två företag om totalt 3 800 kvadratmeter i Cube (Nya Vattentornet 4) på Mobilvägen i Lund. I grannfastigheten Bricks (Nya Vattentornet 3) flyttar en offentlig hyresgäst in på 1 000 kvadratmeter.Det ena avtalet i Cube omfattar 3 000 kvadratmeter och tillträds i november 2024. Det andra avtalet rör en befintlig hyresgäst som flyttar inom Wihlborgs bestånd i Lund från 400 till 800 kvadratmeter nyrenoverade lokaler efter sommaren. Båda avtalen omfattar fem år.

I Bricks flyttar en offentlig hyresgäst inom Wihlborgs bestånd, från 400 kvadratmeter i Malmö till drygt 1 000 i Lund med planerad inflyttning i början av 2025. Avtalet omfattar sex år.

Arbetet med fastigheterna har resulterat i en ökad efterfrågan i området som idag har en uthyrningsgrad över 90 procent.

– Det är roligt att se hur våra ambitioner om att skapa ett nytt, kompletterande produktutbud och miljöer för innovation, nätverkande och samarbete i området blivit till verklighet. De kluster vi bildar här skapar inte bara rum för idéer och tillväxt utan främjar även näringslivet i regionen och ökar attraktiviteten i området, som idag kommit att bli en naturlig del av Lund Innovation District och Ideon science park, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration