Hemsö tecknar hyresavtal med Kristianstads kommun

Hemsö och Kristianstads kommun har ingått ett 13-årigt hyresavtal om 3 900 kvadratmeter för äldreboendet Villa Boulevard i Kristianstad.

Skriven av Redaktionen 2024-04-10 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Villa Boulevard.
Bild: DAVID SCHMIDT PIXPROVIDER AB


Äldreboendet färdigställdes 2020 med Vardaga som hyresgäst. Nu tar Kristianstads kommun över hyresavtalet.

– Behovet av äldreomsorg växer med en ökande andel äldre i befolkningen. Vi ser fram emot fortsatt samarbete med kommunen och att de verksamhetsanpassade lokalerna kommer till användning, säger Max Alsborn, regionchef Syd på Hemsö.

Villa Boulevard är ett modernt äldreboende med 60 platser fördelade på sex avdelningar. Det har ett centralt läge i Kristianstad med Centralsjukhuset som granne.

– Vår uppgift är att erbjuda bästa möjliga stöd till kristianstadsborna. I dagsläget klarar kommunen att bistå med de äldreboendeplatser som efterfrågas, men vi närmar oss gränsen. Inom några år behövs ytterligare platser och nu har vi möjlighet att vara flexibla och öppna upp i den takt som möter efterfrågan, säger Michael Anefur (KD), ordförande i kommunens omsorgsnämnd.

Kommunen tillträder fastigheten 9 april.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration