Bengt Dahlgren tar plats på Textiltorget

Fabege har tecknat ett hyresavtal med samhällsbyggnadskonsulten Bengt Dahlgren Stockholm AB om cirka 2 250 kvadratmeter i Hammarby sjöstad. Tillträde planeras till den 31 januari 2025 och avtalet löper i sex år. Fastigheten Påsen 1, med konceptnamnet Textiltorget, renoveras varsamt och kommer att certifieras enligt BREEAM-SE Bespoke med nivå Excellent.

Skriven av Redaktionen 2024-02-07 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fastigheten Påsen 1, med konceptnamnet Textiltorget.
Bild: Fabege


Bengt Dahlgren Stockholm tillträder de tre översta våningsplanen med tillgång till en egen terrass. Området sjuder idag av liv och rörelse tack vare det centrala läget i Hammarby sjöstad, nära till spårbunden trafik vid både Mårtensdal och Gullmarsplan. Med den nya tunnelbanan på plats 2030 förbättras kommunikationerna ytterligare.

– Vi är glada över att Bengt Dahlgren väljer att flytta till vår fantastiska fastighet Textiltorget. Med den levande gatumiljön kommer människor inte bara att passera förbi, utan också stanna till för en morgonkaffe, shopping eller fika efter jobbet. Det är helt i linje med vår vision om att levandegöra området vid Virkesvägen, säger Linus Tillander, uthyrare på Fabege.

Fabege har genomgående varit måna om gestaltningen och bevarandet av detaljerna, samtidigt som byggnaden utvecklas för att möta hyresgästernas behov. Tillsammans med Tengbom Arkitekter skapas en unik karaktär som berikar hela det kreativa klustret i Hammarby Sjöstad.

– Vi är mycket glada över att kunna meddela att vi flyttar till nya lokaler och att vi stannar i Hammarby Sjöstad. Fabege är ett företag som delar våra värderingar kring teknik, hållbarhet och samhällsnytta, vilket gör samarbetet extra betydelsefullt för oss. Att vi dessutom får möjligheten att fortsätta vara verksamma i det område där vi redan trivs så bra är något vi värderar högt, säger Erik Bolander, vd på Bengt Dahlgren Stockholm AB.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration