Linklaters flyttar till AMF:s Moodkvarter

Den internationella advokatbyrån Linklaters flyttar till nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 i AMF Fastigheters Moodkvarteret.

Skriven av Redaktionen 2024-02-07 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Linklaters blir hyresgäst i Moodkvarteret.
Bild: WTR


Området har sedan startskottet med Mood Stockholm 2012 utvecklats till ett levande och dynamiskt citykvarter, med tiden har det även kommit att bli ett av Stockholms mest attraktiva kontorslägen. Genom utvecklingen av de cirka 15 000 kvadratmeter som utgör projekt Jakobergsbergsgatan 24 förstärks Moodkvarteren ytterligare.

– På Jakobsbergsgatan 24 utvecklar vi en flexibel och långsiktigt hållbar fastighet där vi hoppas samla företag som värdesätter projektets höga hållbarhetsambitioner och som vill bidra till Moodkvarterets fortsatta utveckling. Linklaters är precis ett sådant bolag, vi är därför både stolta och glada att få välkomna dem till kvarteret, säger Tove Törneman, projektchef för Jakobsbergsgatan 24 på AMF Fastigheter.

Linklaters kommer att flytta in på plan 7 och kommer hyra drygt 1 500 kvadratmeter. De tillträder sina nya lokaler i december 2024. Ansvarig uthyrare i projektet är Maria Krumlinde.

– AMF Fastigheters arbete för att skapa en kontorsfastighet som är hållbar över tid ligger helt i linje med våra värderingar om att bidra till en hållbar framtid i alla aspekter av vår verksamhet. Att vi dessutom ges möjlighet att ta del av Elements spännande initiativ gör att vi känner oss väldigt trygga med att Jakobsbergsgatan 24 är helt rätt kontor för vår fortsatta resa och expansion, säger Elisabet Lundgren, Managing Partner för Linklaters svenska verksamhet.

Sedan tidigare har AMF Fastigheter kunnat berätta att den franska banken Crédit Agricole CIB flyttar till nya lokaler på Jakobsbergsgatan 24 i maj. Dessutom slår Elements upp portarna redan under april 2024.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration