Skanska flyttar huvudkontoret till eget nybygge på Kungsholmen

Skanska har tecknat ett tolvårigt hyresavtal för cirka 13 000 kvadratmeter kontor i den nya egenutvecklade fastigheten Olivin på västra Kungsholmen i Stockholm. Byggnaden är därmed uthyrd till cirka 55 procent. Uthyrningen är hänförlig till 2023. Skanska förväntas flytta in i sitt nya huvudkontor i det fjärde kvartalet 2026.

Skriven av Redaktionen 2024-01-03 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Olivin.
Bild: Skanska


Västra Kungsholmen har under senaste tjugo åren utvecklats kraftigt och utgör numera ett av Stockholms mest attraktiva lägen för arbete och boende med goda kommunikationer, blandad bebyggelse och god service. Lindhagenskvarteren, där kontorsbyggnaden Olivin ingår, utgör sista pusselbiten för att fullborda västra Kungsholmen och omfattar totalt cirka 90 000 kvadratmeter nya kontor.

Olivin kommer att certifieras med ambitionen att uppnå LEED Platinum och NollCO2. Delar av stommen planeras att byggas i trä och byggnaden har ett trivsamt entréplan med väl genomtänkta utrymmen för friskvård, cykelparkering med mera.

Byggnadsarbetet inleds under första kvartalet 2024 och kontorshuset planeras att stå klart under det fjärde kvartalet 2026.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration