Nobina hyr nästan 5 000 kvadratmeter i Ursus Arken

Nobina, Nordens största kollektivtrafikföretag, har tecknat ett tioårigt hyresavtal om 4 888 kvadratmeter i Arken på Terminalvägen 24 i Solna. Arken blir nytt huvudkontor för Nobina och dotterbolag och förhyrningen innefattar två kontorsplan i fastigheten. Sedan tidigare är Arken Postnords huvudkontor.

Skriven av Redaktionen 2023-12-21 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Arken.
Bild: Werner Nystrand


Sedan tidigare förhyr Postnord cirka 14 300 kvadratmeter kontor i Arken och nu återstår endast ett kontorsplan om cirka 3 200 kvadratmeter innan fastigheten är fullt uthyrd.

– Vi är mycket nöjda med att Nobina har valt Arken. Vi har arbetat mycket med vårt servicekoncept och kan erbjuda en flexibilitet i gemensamma ytor som möjliggör effektiva och moderna kontorslösningar för våra hyresgäster, säger Fredrik Kumlin på Ursus.

– På Nobina vill vi vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle – i allt vi gör. Vi är därför väldigt nöjda med denna lösning och vårt samarbete med Ursus där vi nu kommer skapa en modern och anpassad kontorslösning och arbetsplats som möter dagens och morgondagens behov och arbetssätt från service och träning till ytor för möten, events och närheten till kollektivtrafiken i en fastighet som starkt bidrar till en bättre miljö, säger Henrik Dagnäs, vd och koncernchef på Nobina.

Ursus förvärvade den aktuella fastigheten under våren 2020. Sedan dess har Postnord skrivit ett nytt hyresavtal och fastigheten har genomgått en hållbarhetsanpassad uppgradering, vilket resulterat i en BREEAM In-Use ‘Outstanding’ – klassificering. Utöver detta har service-konceptet i huset utökats med nytt hälsocenter och uppgraderade restauranger.

Ursus har arbetat med Gutai Real Estate Consulting och Gate 46 i samband med uthyrningen till Nobina samt återstående kontorsplan, som nu aktivt marknadsförs.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration