Ioffice tecknar hyresavtal i Park Central

Coworkingaktören Ioffice tecknar första hyresavtalet i Park Central i Göteborg. Företaget flyttar in i en lokal om cirka 3 900 kvadratmeter och tillträder under andra kvartalet 2027. Huset ligger i Centralstaden, den nya stadsdel som växer fram runt Centralstationen, med en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplan.

Skriven av Redaktionen 2023-12-21 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Park Central.
Bild: Krook & Tjäder


Park Central är ett samarbete mellan NCC och Jernhusen.

– Göteborg har etablerat sig som en central plats för innovation och utveckling. Vi vill bidra till mötesplatser både inom och över branschgränser. Hos Ioffice på Park Central delar företagen på centrala resurser såsom reception, IT-lösningar och städning, vilket kapar kostnader och öppnar upp möjligheter för fler att ha kontor mitt i Göteborg, säger Homan Tehrani, vd på Ioffice.

Med en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplanet och Centralstationen som granne, etablerar coworkingaktören Ioffice sin verksamhet i Park Central. Företaget hyr en lokal om cirka 3 900 kvadratmeter och är belägen på fyra plan, med lokaler i markplan, plan 3 och 4 samt en konferensyta på plan 7 i anslutning till Park Centrals takpark. Företaget tillträder sina lokaler under andra kvartalet 2027.

– Vi är mycket glada att Ioffice väljer att etablera sig i Park Central. Ioffice är en erfaren och trygg aktör som erbjuder den service som efterfrågas av dagens coworkingkunder. Denna uthyrning blir en perfekt första pusselbit i Park Centrals erbjudande, säger Ola Hansson, avdelningschef NCC Property Development.

Park Central omfattar en stations- och kontorsbyggnad på totalt cirka 40 000 kvadratmeter. Huset ligger i Centralstaden, den nya stadsdel som växer fram runt Centralstationen, med en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplan.

Projektet genomförs av NCC och Jernhusen i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Jernhusen kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration