ESS etablerar sig i Linköping

Det internationella samarbetet för materialforskning ESS, European Spallation Source, etablerar sig i Wahlbecks företagspark i Linköping.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-03-01 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sankt Kors har stora planer för Wahlbecks företagspark i Linköping.
Bild: Sankt Kors


ESS, vars stora etablering är i Lund, kommer att tillverka avancerade neutrondetektorer i Linköping.

Att valet föll på Linköping beror på ett nära samarbete med Linköpings universitet kring utvecklingen av en avancerad ­tunnfilmsprocess som möjliggör tillverkning av neutrondetektorelement.

– Det är mycket tillfredsställande att ESS förlägger en del av sin verksamhet hit. Det gör att de snabbt kommer att kunna implementera nya banbrytande forskningsresultat som vi uppnår, säger Lars Hultman, professor i tunnfilmsfysik vid Linköpings universitet.

Hans kollega Jens Birch, professor i tunnfilmsfysik och tillförordnad avdelningschef samt en drivande kraft i samarbetet med ESS, tillägger:

– Det är en stor fördel att flera företag i Wahlbecks företagspark ligger långt framme inom det aktuella området. Dessutom planeras nya test- och utvecklingsmiljöer i parken, vilket är av stort intresse nu när processen ska överföras till produktion. Wahlbecks placering är dessutom lämplig för att bli en viktig hubb mellan industri, forskning och teknik.

Kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors tillhandahåller klustermiljön i Wahlbecks.

Hitta din nya lokal i Linköping!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Ljus utveckling – men risker i det längre perspektivet Ljus utveckling – men risker i det längre perspektivet Konvertering av lokaler till bostäder allt vanligare Konvertering av lokaler till bostäder allt vanligare Välmående östgötsk fastighetsmylla Välmående östgötsk fastighetsmylla Positiv utveckling på hyresmarknaden i Östergötland Positiv utveckling på hyresmarknaden i Östergötland Stabila hyresnivåer och sjunkande vakanser i Östergötland Stabila hyresnivåer och sjunkande vakanser i Östergötland ÅF slår ihop Linköpingskontor ÅF slår ihop Linköpingskontor