Öppnar restaurang i legendariska "Varuhuset"

Nu öppnar en ny mötesplats i entréplan på Wallenstams Stockholmskontor. Det är restaurangägaren Acki Kokotos som öppnar restaurang Noema på Birger Jarlsgatan 64. En restaurang som lockar med nya matupplevelser med inspiration från hela världen.

Skriven av Redaktionen 2023-11-29 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Birger Jarlsgatan 64 i Stockholm.
Bild: Wallenstam


– Det här känns så härligt, det är jättefina lokaler och kommer att bli fantastiskt med en fin uteservering till sommaren. Jag bor i närheten och har många gånger tänkt att det vore fantastiskt att få öppna en restaurang just här, säger Acki Kokotos.

Birger Jarlsgatan 64 är en adress med lång historia. Huset som Noema nu tar plats i stod klart år 1927 och byggdes då för Svenska Engelska Mineralolje AB, det som sedan blev Shell. Wallenstam förvärvade fastigheten 2007 och har sedan dess haft sitt Stockholmskontor här.

– Platsen framför vårt kontor är populär och har ett härligt solläge. Vi ville bidra till att skapa en ny mötesplats och tanken på en restaurang föddes. Vi är väldigt glada över att hälsa Noema välkomna och hoppas att många stockholmare nu kommer samlas här för att äta god mat och till sommaren umgås på en uteservering mitt i centrala Stockholm, säger Mathias Aronsson, regionchef Stockholm/Uppsala och vice vd för Wallenstam.

– Namnet “Noema," bär med sig en innebörd av djup och mening, och det är vad vi strävar efter att erbjuda i både kök och atmosfär. Vi vill att varje måltid här vara en minnesvärd upplevelse för gästerna och kommer att ha plats för cirka 180 gäster inomhus och nästan 100 utomhusplatser till sommaren, säger Joakim Erlandsson, delägare och restaurangchef.

Mest känt är kanske Birger Jarlsgatan 64 från en hyresgäst som aldrig har suttit i huset, Öhmans varuhus, från den populära dramaserien Varuhuset som SVT visade under 80-talet.

Restaurangen öppnade den 29:e november.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration